Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.11.2018.

20:35

Jedvaj "nokautirao" Špance u nadoknadi za osvetu Hrvatske!

Fudbaleri Hrvatske su pobedili Španiju u petom kolu Lige A Lige nacija sa 3:2 na domaćem terenu.

Izvor: LN

Autor: LN

Jedvaj
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Tin Jedvaj je doneo pobedu svojoj ekipi u 93. minutu u dramatičnom meču.

Hrvatska se osvetila Španiji za ubedljiv poraz od 6:0 u prvom meču dveju reprezentacija u Ligi nacija.

"Vatreni" su ostvarili prvu pobedu u premijernom izdanju ovog takmičenja i ostali u igri da se nađu na završnom turniru Lige nacija, u kojem će učestvovati po jedna, najbolje plasirana selekcija iz svake od četiri grupe Lige A .

Meč je obeležila dominacija Hrvatske u prvih 45. minuta i zaslužen dolazak do vođstva, ali i munjevit odgovor Španije i nastanak pravog fudbalskog spektakla.

U prvom poluvremenu gosti nisu izgledali dobro i tek u nekoliko navrata su dolazili do protivničke polovine. Hrvatska je napadala, a najbolju priliku imao je Ivan Perišić koji je zatresao stativu gola Davida De Hee.

Do kraja poluvremena Hrvati su imali incijativu, ali nisu uspevali da stvore pravu šansu. Španija je svoj prvi udarac ka golu Kalinića uputila tek u 44. minutu.

Gol Hrvatske je sve vreme bio očekivan, ali izabranici Zlatka Dalića nisu uspeli da opasnije priprete i Španci su imali 15 minuta da promene taktiku kako bi bolje odgovorili pritiscima domaćina.

U drugom poluvremenu viđena je prava "ludnica".

Prvi gol na meču postigao je Andrej Kramarić, svoj 11. u dresu reprezentacije, posle velike greške Serhija Roberta čiju je loptu presekao Perišić, a onda do rutinske realizacije došao pomenuti Kramarić.

Meč možete pratiti i uz naš B92 LIVE BLOG.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Samo dva minuta kasnije, pravo ni iz čega, odličnu akciju su odigrali Španci. Aspas je uposlio Iska, koji je proigrao samog Sebaljosa kojem nije bilo teško da postigne prvi gol u dresu reprezentacije.

Prilike su krenule da se ređaju jedna za drugom na obe strane posle ova dva gola i nije se znalo ko će prvi doći do drugog gola, ali je bilo evidentno da su se i jedni i drugi "probudili".

Luka Modrić je u 69. minutu pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih fudbalera sveta. Posle kornera je prevario komplentu odbrani "crvene furije" i elegantnom loptom uposlio mladog Tina Jedvaja, koji je doveo svoju ekipu u novu prednost.

Kao i prethodni put radost Hrvata i celog Maksimira nije dugo trajala jer je Šime Vrsaljko skrivio penal devet minuta kasnije, samo 60 sekundi posle odlične reakcije ispred Alvara Morate.

Kiks Vrsaljka iskoristio je Serhio Ramos koji je bio neumoljiv sa bele tačke.

Ritam je posle četvrtog gola na meču malo opao, ali su Hrvati smogli snage da ponovo napadnu u nadoknadi vremena, koja je iznosila četiri minuta.

Josip Brekalo je ušao kao svež napadač i to je urodilo plodom. Posle njegovog šuta lopta se odbila do srećnog Jedvaja koji se opet našao na pravom mestu, u pravo vreme.

Defanzivac Leverkuzena je loptu poslao u nebranjenu mrežu Davida De Hee i u trećem minutu nadoknade doneo veliko slavlje Hrvatskoj.

"Vatreni" su trijumfom ne samo ostali u igri za plasman na Fajnal for, već imaju i dobre šanse da ne ispadnu u Ligu B naredne sezone. Njih naredni meč očekuje 18. novembra protiv Engleske na Ostrvu, a pred poslednje kolo ove grupe i dalje ništa nije odlučeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

442 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d