Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.11.2018.

19:17

"Nekad sam znao da zaspim od umora u GSP, ali sam sad u dresu Srbije"

Fudbaler Fiorentine i reprezentativac Srbije Nikola Milenković govorio je za TV Partizan o Fiorentini, Partizanu, svojim počecima, školi i reprezentaciji.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

StarSport

Milenkoviću i godinu i po dana od odlaska iz Partizana fale crno-beli, u Fiorentini je prvi period bio težak, a odlazak tamo se, kao i reprezentacija desio brzo.

U fudbalu nikad ne znate šta može da se desi – poručuje Nikola i tvrdi da je stoga škola stvarno bitna za svako dete.

"Nije bilo lako kao i svakome ko počne da igra. Živeo sam na jednom kraju grada, trening na drugom i škola na trećem. Nekad se dešavalo, toga se moja mama i danas seća, da se uspavam u autobusu pa odem na poslednju stanicu kad me slomi umor. To se dešava, to sve prolazi i eto sada hvala Bogu, reprezentativac Srbije, standardni član Fiorentine tako da je na kraju sve ispalo kako treba", rekao je za TV Partizan Milenković.

Prelazak u prvi tim mu je delovao kao san, a sve se u vreme tog prelaska u njegovim očima dešavalo brzo.

"Mislim da sam ostao isti i pokušavam samo da napredujem iz dana u dan"
, kaže Milenković. Dodaje da mladi igrači ponekad u prevelikoj želji naprave grešku, pa ih javnost posle toga kritikuje, te da takve stvari ne smeju da ih obeshrabre. On se podsetio i prošle godine, kada je titula pred plej-of za Partizan delovala izgubljeno.

"Marko Nikolić nas je stalno bodrio da možemo to da uradimo, paralelno su i navijači počeli više da nas podržavaju, nanizali smo trideset i nešto utakmica bez poraza i stvarno je bio sjajan period"
.

Ističe da je i pre odlaska u Fiorentinu išao na časove italijanskog jezika jer smatra da je to "nešto osnovno".

"Za mene je osnovno kada se ode u neku zemlju da se nauči jezik. Velika je stvar. Moja je želja da igram u nekoliko zemalja da bih naučio što više jezika... Jezik stvarno mnogo znači u životu",
kaže "Bleki".

Teško mu je bilo kada je odlazio u Firencu jer se rastajao s porodicom, ali se i tamo brzo snašao.

"Bio sam strpljiv, sačekao sam svoju šansu, posle mi se otvorilo da odigram dobro tu prvu utakmicu i namestilo se da sam postao standardan",
opisuje Nikola.

Nedugo potom je usledio i reprezentativni poziv.

"Jednostavno se i to desilo prebrzo. Odigrao sam 15 utakmica u Fiorentini, usledio je poziv za reprezentaciju, za pripreme za Svetsko prvenstvo, stvarno sam bio presrećan. Odradio sam pripreme i kada je došla ta utakmica igrao sam prvu postavu i mislim da je san svakog igrača da igra SP, to je skup najboljih, mislim da iznad toga nema ništa. Ostaje žal što nismo prošli dalje, ali smo i odlaskom tamo obradovali naše navijače"
, kaže Milenković.

U reprezentaciji je igrao štopera, u Fiorentini igra desnog beka. Mada se na štoperu oseća bolje i prirodno, bez pogovora kaže da ispunjava zamisli svog trenera u klubu.

"Očvrsnuo sam u inostranstvu, postao sam zreliji. promenio sam način razmišljanja. Taj odlazak od porodice očvrsne čoveka, osetio sam da sam sam. Sam si u četiri zida, zidovi ćute, vi ste sami tamo, bez porodice i ikoga. To je sve ono što se prolazi u životu",
ističe Milenković, kome i posle više od godinu i po dana nedostaje Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve