Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.11.2018.

10:20

Top 50 igrača: Luka najbolji, četvorica Hrvata, Sergej jedini "Orao"

Specijalizovani fudbalski portal Goal.com objavio je listu 50 najboljih fudbalera na svetu i na njoj je i srpski reprezentativac.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Top 50 igrača: Luka najbolji, četvorica Hrvata, Sergej jedini
Foto: Getty Images

Sergej Milinković-Savić nalazi se na 40. mestu liste koju sa prvog mesta predvodi najbolji fudbaler planete za ovu godinu Luka Modrić.

Kristijano Ronaldo je umalo bio najbolji u izboru spomenutog portala i treću godinu zaredom, zajedno sa Modrićem je u Realu osvojio Ligu šampiona, ali se Hrvatska plasirala u finale Mundijala.

Mohamed Salah je treći, Kilijan Mbape četvrti, a Lionel Mesi peti. U prvih deset su još i De Brejne, Varan, Kejn, Grizman i Marselo. Zanimljivo je da je najskuplji fudbaler planete Nejmar tek 24, a Hrvati pored Modrića na listi 50 najboljih imaju još dvojicu igrača.

Mario Mandžukić je na 25, Ivan Rakitić na 28, a njegov imenjak Perišić na 34. mestu. Sergej se opisuje kao igrač koga je Lacio uspeo nekako da zadrži ovog leta. Prednosti su mu visina i snaga uz jako dobru kontrolu lopte.

Prošle sezone je Milinković-Savić učestvovao kod 22 gola, 14 je dao sam, a namestio je još osam. Njegova cena je oko 100 miliona evra, piše Goal, a predstavljao je i Srbiju na SP u Rusiji, gde naša reprezentacija nije prošla grupu sa Švajcarskom, Kostarikom i Brazilom.

Međutim, kada se na kraju ove sezone lista bude revidirala, lako se mogu desiti izmene jer je ove sezone Sergej u lošoj formi, dok u Nemačkoj odlično igra Luka Jović za ekipu Ajntrahta.

Iza Sergeja je Rahim Sterling, a na poslednjem, 50. mestu liste je Andres Inijesta koji od ove sezone igra u Japanu. Čitavu listu možete pogledati na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve