Konte: Neću voditi nijedan klub do kraja sezone

Italijanski stručnjak Antonio Konte je poručio da neće preuzeti nijedan klub pre leta naredne godine.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images
Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images

Real odbio Konteove zahteve, Solari na klupi do 2020.

Konte, koji je i dalje na platnom spisku Čelsija, posle prevremenog raskida saradnje, bio je u konkurenciji da postane trener Reala, ali su Madriđani odbili niz njegovih zahteva.

Konte je, bez obzira što su ga mediji dovodili u vezu sa trostrukim uzastopnim osvajačem Lige šampiona, ipak rekao kako preferira povratak u Italiju i Seriju A.

"Real Madrid? Kako mi se čini, bolje je čekati do kraja sezone nego sada utrčati u voz u pokretu", slikovito je objasnio Italijan u izjavi za "Skaj Sports".

Rekao je da je uvek bolje početi sa radom od početka sezone.

"Želim da sačekam jun i počnem novi projekat. Ko zna, možda za tri meseca mogu da promenim mišljenje i sve ovo poreknem, ali oduvek sam razmišljao na taj način", dodao je Italijan.

Proteklih dana pričalo se da bi mogao da preuzme kormilo svog nekadašnjeg kluba, Juventusa.

"Da li bih mogao da treniram Ronalda? Ne, ne razmišljam o tome. Srećan sam sa igračima koje sam vodio i zbog svega što sam osvojio. Povratak u Juventus? Klub nastavlja da raste i pravi odlične rezultate čak i na poslovnom nivou, dovode skupa pojačanja i to je dobro za Alegrija. Naravno, ja sam Italijan i volim da živim i radim tamo. Ovo je vreme neverovatne dominacije Juventusa, i svake godine, pratioci su sve jači i jači", zaključio je Konte.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu