Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.11.2018.

10:21

UEFA upozorila Siti da će otvoriti istragu o poslovanju kluba

Čelnici UEFA upozorili su Mančester siti da bi mogli da otvore raniju istragu u vezi kršenja propisa o finansijskom fer pleju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

UEFA upozorila Siti da će otvoriti istragu o poslovanju kluba
Photo by Francois Nel/Getty Images

Početak istrage datira četiri godine unazad kada je Siti kažnjen sa 56 miliona evra, ali je 38 miliona vraćeno klubu tri godine kasnije kada su ispoštovali zahteve od strane UEFA.

Sankcije su se takođe odnosile na broj igrača koji tim može da ima u evropskim klupskim takmičenjima u dve sezone posle toga, kao i na ograničenja budžeta za plate.

Rivalski klubovi su imali pravo da se žale protiv Sitija, ali niko to zvanično nije učinio, kao što niko nije pozvao UEFA da razmotri odluku o eventualno novim sankcijama.

Mančester siti je došao na udar, posebno medija u Nemačkoj, konkretno nedeljnika "Špigl". List je objavio verovatno putem hakovanih podataka informacije koje opisuju kako su vlasnici kluba potem sponzorskih ugovora iz Abu Dabija pokušavali da izbegnu pravila o finansijskom fer-pleju.

Iz uprave "građana" su odgovorili da su izveštaji iz "Špigla" produkt "čiste i oganizovane" kampanje i pokušaj da se naruši ugledu kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve