Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.11.2018.

23:20

Dalić očekuje pobede nad Španijom i Engleskom

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić očekuje od svoje ekipe da pobedi Španiju i Englesku u narednim mečevima Lige nacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Dalić očekuje pobede nad Španijom i Engleskom
Foto: Getty images

Vicešampion sveta je pod imperativom pobeda kako bi se izborili za prvo mesto u grupi i završni turnir Lige A takmičenja.

S druge strane, novim neuspesima bi Hrvati mogli da ispadnu u Ligu B.

"Čekaju nas dve teške i atraktivne utakmice. Mene posebno veseli ova prva protiv Španije, jer će to biti prva zvanična utakmica nakon Svetskog prvenstva na našem terenu. Očekujem puni Maksimir, sjajnu atmosferu i zajedništvo kakvo nas je krasilo za vreme SP-a. Naravno, očekujem i tri boda koja nas ostavljaju u trci za prvo mesto u grupi, ali i tri boda koja će nas održati među nositeljima na skorašnjem žrebu za EP 2022. godine", rekao je Dalić.

Hrvatska je u prvom meču sa Španijom izgubila sa 6:0, što je najteži poraz u istoriji. Dalić smatra kako je ekipa sada u mnogo boljem raspoloženju.

"Mislim da smo u puno boljem raspoloženju i formi nego u onoj prvoj utakmici. Moramo tražiti revanš, ne osvetu, već pobedu i tri boda. Naši igrači su sada u boljem i kvalitetnijem stanju. Mi odlučujemo sami ;o ;sebi, potrebne su nam dve pobede".

On nije želeo da priča o tom porazu, već je rekao da "vatreni" moraju da idu na pobedu i da pokušaju da kontrolišu utakmicu od početka. Osvrnuo se i na nešto slabije igre Luke Modrića na početku ove sezone.

"Modrić je sinoć namestio gol u pobedi Reala. On je svestan da su oscilacije normalne. Podigao je formu, znam da će biti pravi i da će biti vođa naše ekipe. Kada Real izgubi utakmicu odmah se traži krivica među strancima, međutim, njegovi kvaliteti su poznati... On je najbolji na svetu".

Selektor Hrvatske prošle nedelje dobio je nagradu za najboljeg trenera Evrope u izboru Udruženja evropskih fudbalskih trenera (AEFCA).

"Svaka nagrada je lepa, a ova mi je posebno draga jer je stigla od struke. Međutim, nije to samo meni nagrada već i našim trenerima, igračima i celom hrvatskom fudbalu. To je rezultat reprezentacije u Rusiji", rekao je Dalić.

Reprezentacija Hrvatske ;ulazi u završnu nedelju takmičenja po grupama Lige nacija. Prvi meč igraju 15. novembra na stadionu Maksimir kada dočekuju Španiju, a tri dana gostuju Engleskoj na stadionu Vembli.

koliko ne ostvare dve pobede, selekcija Hrvatske će najverovatnije ispasti u niži rang takmičenja Lige nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve