Vuletić odgovorio Terziću: Svako se češe tamo gde ga svrbi

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić reagovao je na izjavu direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da crno-bele vodi nezrela uprava.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Terzić je zamerio čelnicima najvećeg rivala što su menadžeru Jirgenu Klopu poklonili dres Partizana sa brojem 4, jer aludira na poraz Zvezde na Enfildu od 4:0.

Vuletić je u izjavi dostavljenoj našoj redakciji istakao da je Klop dobio dres sa istim brojem koji je nosio tokom svoje igračke karijere.

Klop je kao igrač 11 godina nastupao za Majnc za koji je odigrao 325 prvenstvenih utakmica i postigao 52 gola.

* Terzić: Nema dokaza za "Ekipovu" priču, nezrelost Partizanove uprave

"U svojoj taštini oholosti, čovek, za kojeg 20 dana nismo čuli ništa o poslednja dva rezultata kluba koji predvodi, sada imputira Partizanovim čelnicima nekakvu nezrelost i objašnjava da je dres sa brojem 4, poklonjen kao znak pažnje Jirgenu Klopu, nekakva aluzija na broj primljenih golova Zvezde u Liverpulu.

Kao mali prilog njegovoj doktorskoj disertaciji, sklon sam da ga podsetim da je Klop najveći deo svoje igračke karijere nosio broj 4 na dresu. Ovaj je trener pokazao izuzetno poštovanje prema Srbiji noseći na reveru znak Natalijine ramonde i Albanske spomenice u znak sećanja na veliki trijumf Srbije nad njegovom zemljom u Velikom ratu.

To poštovanje ovom njegovom gestu, naše crveno-belo navijačko aerodromsko osoblje nije uzvratilo istom merom, a ostaje prava misterija kojim je deduktivnim metodom uvaženi doktor tumačio simboliku broja 4 izuzev po onoj narodnoj da "se svako češe tamo gde ga svrbi".

Klop (skroz desno) u dresu Majnca 1999. (Foto: Getty images)
Klop (skroz desno) u dresu Majnca 1999. (Foto: Getty images)

Po toj njegovoj neupitnoj logici, kada bi u goste Partizanu došao sadasnji trener PSŽ, Tomas Tuhel, i dobio na poklon dres sa brojem 6, postavlja se pitanje kakva bi tada bila doktorova asocijacija, uprkos cinjenici da je Tuhel tokom svoje igračke karijere u Štutgart Kikersu i Ulmu najčešće nosio baš broj 6 na dresu.

Nije on propustio ni da parafrazira Njegoša govoreći kako to "biva što biti ne može". Njegoš i direktor Zvezde imaju samo jednu zajedničku odrednicu: Crnu Goru. Prvi je bio njen vladika i gospodar, a drugi begunac na njenoj teritoriji u vreme istrage Interpola",
izjavio je Vuletić.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu