Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.11.2018.

18:45

Vuletić odgovorio Terziću: Svako se češe tamo gde ga svrbi

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić reagovao je na izjavu direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da crno-bele vodi nezrela uprava.

Izvor: B92

Autor:B92

Vuletić odgovorio Terziću: Svako se češe tamo gde ga svrbi
Foto: StarSport

Terzić je zamerio čelnicima najvećeg rivala što su menadžeru Jirgenu Klopu poklonili dres Partizana sa brojem 4, jer aludira na poraz Zvezde na Enfildu od 4:0.

Vuletić je u izjavi dostavljenoj našoj redakciji istakao da je Klop dobio dres sa istim brojem koji je nosio tokom svoje igračke karijere.

Klop je kao igrač 11 godina nastupao za Majnc za koji je odigrao 325 prvenstvenih utakmica i postigao 52 gola.

"U svojoj taštini oholosti, čovek, za kojeg 20 dana nismo čuli ništa o poslednja dva rezultata kluba koji predvodi, sada imputira Partizanovim čelnicima nekakvu nezrelost i objašnjava da je dres sa brojem 4, poklonjen kao znak pažnje Jirgenu Klopu, nekakva aluzija na broj primljenih golova Zvezde u Liverpulu.

Kao mali prilog njegovoj doktorskoj disertaciji, sklon sam da ga podsetim da je Klop najveći deo svoje igračke karijere nosio broj 4 na dresu. Ovaj je trener pokazao izuzetno poštovanje prema Srbiji noseći na reveru znak Natalijine ramonde i Albanske spomenice u znak sećanja na veliki trijumf Srbije nad njegovom zemljom u Velikom ratu.

To poštovanje ovom njegovom gestu, naše crveno-belo navijačko aerodromsko osoblje nije uzvratilo istom merom, a ostaje prava misterija kojim je deduktivnim metodom uvaženi doktor tumačio simboliku broja 4 izuzev po onoj narodnoj da "se svako češe tamo gde ga svrbi".

Po toj njegovoj neupitnoj logici, kada bi u goste Partizanu došao sadasnji trener PSŽ, Tomas Tuhel, i dobio na poklon dres sa brojem 6, postavlja se pitanje kakva bi tada bila doktorova asocijacija, uprkos cinjenici da je Tuhel tokom svoje igračke karijere u Štutgart Kikersu i Ulmu najčešće nosio baš broj 6 na dresu.

Nije on propustio ni da parafrazira Njegoša govoreći kako to "biva što biti ne može". Njegoš i direktor Zvezde imaju samo jednu zajedničku odrednicu: Crnu Goru. Prvi je bio njen vladika i gospodar, a drugi begunac na njenoj teritoriji u vreme istrage Interpola",
izjavio je Vuletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d