Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.11.2018.

09:56

Jović: Nije važno što sam prvi na listi strelaca, već pobeda Ajntrahta

Luka Jović je kralj strelaca Bundeslige. Sa dva gola protiv Šalkea u pobedi od 3:0 usamio se na vrhu sa devet golova iz isto toliko utakmica.

Izvor: B92

Autor:B92

Jović: Nije važno što sam prvi na listi strelaca, već pobeda Ajntrahta
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Pohvale na račun mladog napadača stižu sa svih strana, navijači kluba iz Frankfurta su oduševljeni, a Jović kaže da ga ovo neće uspavati i da želi da prikaže još više.

"Trenutno imamo osećaj kao da letimo. Ipak, ta lista strelaca i nije tako bitna, barem za mene. Ono što me interesuje jesu jedino rezultati, tačnije da pobeđujemo", rekao je Jović posle meča sa Šalkeom.

Navijači Ajntrahta su tokom utakmice skandirali njegovo ime, ali "srpski Falkao" smatra da je bitan kolektiv i veruje da ovaj tim Ajntrahta može još mnogo toga da postigne.

"Komplimenti svim kolegama koji su mi pomogli da postižem ove golove. Odlično se slažemo, dobri smo prijatelji svi u ekipi i svako maksimalno pomaže onom drugom", rekao je Jović sa osvrtom na saradnju sa kolegama iz napada, Antom Rebićem i Sebastijanom Halerom.

Haler koji takođe briljira ove sezone, ima samo reči hvale za srpskog napadača.

"Jović je najbolji među nama", rekao je Nemac, na šta mu je Jović odgovorio da je "lepo to što kaže ali da su po njemu svi podjednakog kvaliteta"

Mediji u Nemačkoj su Rebića, Jovića i Halera prozvali "Trio Infernale" ili bolje rečeno, "paklena trojka".

Kada je tako, nema razloga da Jovićevim igrama i golovima ne budu zadovoljni kako trener Adi Hiter, tako i čelnici kluba poput direktora Fredija Bobića.

"Jako je lepo što imamo mogućnost da igramo sa trojicom ovakvih napadača. Luka se dokazao ovde. Nije mu isšlo u Lisabonu, ali ovde ga svi dobro pamte. Volimo da vidimo takve igrače kod nas u Frankfurtu. On je neverovatan napadač, prava je lisica u kokošinjcu! Ako još bolje bude shvatio šta treba da radi kada je malo ulevo ili udesno, može da postane napadač svetske klase", uveren je Fredi Bobić.

Trener Hiter je takođe impresioniran.

"Luka radi neverovatno dobar posao za nas. Ima pravu bombu od udarca, on je naša gol mašina", poručio je trener Ajntrahta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve