Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.11.2018.

09:38

Murinjo mora da se šali: Sve je pozitivno!

Mančester gori, a Murinjo se češlja. Dok Junajted gubi mečeve u Premijer ligi i zaostaje za vodećima, Portugalac kaže da nema šta da zameri igračima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Murinjo mora da se šali: Sve je pozitivno!
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Mančester siti je u gradskom derbiju pokazao razliku u klasi između dva tima. Sada beži Junajtedu posle 12 kola za čitavih 12 bodova, ali Murinja to ne uzbuđuje.

Iako je broj onih koji situaciju u klubu sa "Old Traforda" smatraju nepodnošljivom, Murinjo kaže da je njegov tim odigrao dobar meč.

"Bila je to dobra predstava. Možda ispunjena našim greškama, ali zato smo platili ceh. Sva tri gola su naše greške. Protiv tima kao što je Mančester siti kada pravite greške bivate kažnjeni. Igrali smo tri meča zaredom u gostima. Nije fizika u pitanju, ali jeste mentalni zamor. Kod nekih se to baš osetilo. Ne možete očekivati da dobijete takva tri meča na strani", rekao je Murinjo.

Bornmut i Juventus su pobeđeni, ali ne i fantastičan tim Pepa Gvardiole.

"Jedna je stvar igrati protiv Juventusa, jednog od najboljih timova sveta. Drugo je kada ste domaćini Šahtjoru i dobijete lagano sa 6:0. Ušli smo u ovaj meč pod različitim okolnostima. Jedna stvar je loša partija, a druga dobra igra sa greškama. Mislim da je kod nas slučaj bilo ovo drugo. To je fudbal, a fudbal je i to kada igrate tri meča kod kuće zaredom, i tri meča u gostima. Naš meč sa Juventusom je ostavio neke ožiljke na nama", smatra trener Junajteda.

Igračima , kaže, nema mnogo toga da zameri.

"Nemam šta da im zamerim. Nula reči. Sve je pozitivno. Ja sam uz tim i oni su uz mene. Postoji jaz između dva tima, Siti od početka sezone igra na jednom visokom nivou koji im omogućava da osvajaju mnogo poena. Mislim da smo i mi sada mnogo bolji nego na početku sezone, kada smo gubili bodove. Tako da nismo ni u top četiri i zato me ne treba pitati o trci za titulu. Možemo samo da nastavimo sa radom i ako dođemo u tu grupu od četiri najbolja, tek tad treba gledati koliko je zaostatak za vodećim", zaključio je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve