Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.11.2018.

09:00

Raspad sistema u Bajernu – Riberi šamarao novinara?

Stanje u minhenskom Bajernu u najmanju ruku je alarmantno početkom ove sezone, a sada klub drma novi skandal posle poraza u velikom derbiju sa Borusijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Raspad sistema u Bajernu – Riberi šamarao novinara?
Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Bavarci su poraženi u Dortmundu u velikom "Der klasikeru" rezultatom 3:2, posle čega zaostaju sedam bodova za najvećim rivalom, zbog čega su neki igrači bili veoma besni.

Posebno nervozan bio je Francuz Frank Riberi koji je, prema pisanju nemačkih medija, divljao posle utakmice i udarao novinara.

"Bild" se poziva na nekoliko svedoka koji su videli da je Riberi tri puta opalio šamar francuskom novinaru Patriku Gijuu, nekadašnjem fudbaleru, a danas televizijskom komentatoru "beIN Sportsa", koji je kritikovao krilnog napadača Bajerna zbog loše igre.

On je istakao da je Riberi jedan od glavnih krivaca za Bajernom poraz jer je nekoliko puta izgubio loptu posle čega su "pucale" opasne kontre. Uostalom, domaćin je do trijumfa stigao nakon kontranapada koji je počeo kada je Sančo oduzeo posed Riberiju.

Giju je navodno imao i pozitivne komentare na Frankovu igru, ali ovog to nije zanimalo.

Očevici su za "Bild" opisali kako je tekao napad na novinara – Riberi je izlazio sa stadiona i išao prema Bajernovom autobusu, kada mu je Giju prišao tražeći mu izjavu. Fudbaler je počeo da ga vređa, a onda čoveka koji je ispred njega stajao sa rukama u džepovima, tri puta ošamario i odgurnuo.

Teži napad sprečio je legendarni fudbaler i član Bajerna Žan-Pjer Papen, kao i desni bek Bavaraca Rafinja, koji su dotrčali i razdvojili ih, posle čega je Riberi ušao u autobus.

Iz kluba je stigla potvrda da se dogodila "prepirka" ispred klupskog autobusa.

"Frank Riberi nas je obavestio da je imao sukob sa sunarodnikom Patrikom Gijuom kojeg poznaje godinama. Dogovorili smo sastanak sa njim, kako bismo rešili ovaj problem. Gospodin Giju je saglasan da je to u njegovom interesu", rekao je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić.

Nemački mediji pišu da će Bajern platiti odštetu francuskom novinaru kako ne bi pravio skandal posle ispada fudbalera.

Riberi je već imao problema tokom boravka u Nemačkoj – jednom je psovao navijače koji su mu tražili autograme, umeo je da nasrće na protivnike, a ni šamari mu nisu strani, pa je jedna od njegovih "žrtava" bio i Dani Karvahal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve