Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.11.2018.

17:11

Sitijeva lekcija Junajtedu, šampion do pobede u šestoj brzini

Fudbaleri Mančester sitija pobednici su 177. mančesterskog derbija. Šampion Engleske je na "Etihadu" savladao rivalski tim Mančester junajteda sa 3:1.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Sitijeva lekcija Junajtedu, šampion do pobede u šestoj brzini
Photo by Victoria Haydn/Man City via Getty Images

Tako je tim Pepa Gvardiola ostao neporažen i posle 12. prvenstvenog susreta ove sezone, dok je Junajtedu ovo bio četvrti neuspeh.

Razlika između dva tima je sada 12 bodova, ali realnost je još crnja po Murinjov tim. Razlika u klasi između Gvardiolinog i njegovog tima je ogromna i toga bi morali da budu svesni svi na "Old Trafordu"

Nema šta, fudbaleri šampiona Engleske pokazali su da se nalaze u fantastičnoj formi. Možda je najava onog što očekuje Junajted bio okršaj sa Šahtjorom u Ligi šampiona kada su momci u plavim dresovima prosto pregazili Ukrajince sa 6:0.

Junajted bez povređenog Pola Pogbe, koji je proletos na ovom stadionu postigao dva brza gola, nije imao dovoljno snage da se suprotstavi superiornom domaćinu koji je u svim segmentima igre bio bolji.

Možda je ključna reč koja definiše razliku između dva tima brzina. Nije to samo filozofija igre, već pre svega kvalitet koji poseduju izabranici Pepa Gvardiole, a utisak je da su barem dve brzine iznad ovog tima Junajteda koji jednostavno nije mogao da se nosi sa takvom igrom i otuda je rezultat sasvim realan.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Od prvog zvižduka sudije Entonija Tejlora igrači Mančester sitija su krenuli da kidišu ka golu Davida de Hee. Vrtoglavom brzinom su kombinovali kraj igrača Junajteda i posledica furioznog početka bio je vodeći gol već u 12. minutu.

Rahim Sterling je centrirao sa leve strane na drugu stativu, lopta je vraćena u peterac, a David Silva je bez većih problema savladao golmana Mančester junajteda za veliku radost domaćih navijača. Bio je to njegov gol na trećem uzastopnom meču, što mu se prvi put dogodilo u dresu "građana".

Imao je domaći tim još prilika da uveća prednost u prvih 45 minuta, ali drugi gol postiguo je bukvalno u prvom pravom napadu u nastavku.

Igrao se 47. minut kada je Aguero, posle velike greške Džesija Lingarda na terenu, posle izmenjenog duplog pasa sa Rijadom Marezom, savladao Davida de Heu.

Bukvalno bez prave igre, Junajted je uspeo da dođe do penala i gola za 2:1. Romelu Lukaku je tek 30 sekundi bio na terenu pošto je prethodno ušao umesto Lingarda kada ga je oborio Ederson. Antoni Marsijal je bio siguran - 2:1.

Ipak, boljom kontrolom lopte i igre u finišu, igrači Mančester sitija su priveli meč kraju, a u finišu su stigli da još jednom zatresu mrežu protivnika. Ovog puta to je učinio "rezervista" Ilkaj Gundogan u 86. minutu.

Kada se sve sabere, Siti ima razloga da slavi, a Junajted i Žoze Murinjo će se suočiti sa brojnim pitanjima, jer je očigledno da u svemu zaostaju za komšijama. Sa ovakvom igrom teško da mogu da izbore mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Sve detalje ove utakmice mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve