Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.11.2018.

16:25

Klatenburg: Mitrović u ofsajdu, ali gol Salaha neregularan

Engleski sudija Mark Klatenburg prokomentarisao je spornu situaciju na meču između Liverpula i Fulama kada je gostima poništen gol, a Liverpul iz kontre poveo.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klatenburg: Mitrović u ofsajdu, ali gol Salaha neregularan
Photo by Barrington Coombs/PA Images via Getty Images

Sve se dogodilo u 41. minutu susreta. Aleksandru Mitroviću je poništen gol zbog ofsajda, a onda su igrači Liverpula uhvatili na spavanju goste.

Mitrović je bio jedan od trojice igrača Fulama koji je bio pred golom Liverpula. Pomoćni sudija je podigao zastavicu, tako da gol srpskog napadača nije priznat.

Mitrović se uhvatio za glavu, skoro ceo tim Fulama je zastao u neverici, što su iskoristili igrači Liverpula. Golman Alison Beker je na brzinu izveo prekid, lopta je za tili čas stigla do Mohameda Salaha koji je utrčao pred gol i zatresao mrežu londonske ekipe.

Prema sudiji Klatenburgu, koji trenutno radi kao šef sudisjke organizacije Saudijske Arabije, gol Mitrovića je opravdano poništen, ali je po njemu morao biti poništen i gol domaćina.

"Deo tela kojim se može postići gol dovoljno je da bude u nedozvoljenoj poziciji, kao što je slučaj sa Mitrovićem, koji je minimalno bio u ofsajdu. Njegovo rame je bilo iza poslednjeg igrača odbrane, tako da je linijski sudija doneo pravilnu odluku", smatra Klatenburg.

On je potom ošto zamerio glavnom sudiji Polu Tirniju što nije prekinuo akciju Liverpula.

"Golman Liverpula Alison je izveo prekid, ali lopta nije mirovala, već je bila u pokretu, što je nedozvoljeno. Tirni je morao da zaustavi akciju, vrati loptu na mesto prekida. Umesto toga, dozvolio je da Liverpul nastavi akciju i time je Fulam kažnjen."

On je istakao još jedan važan detalj.

"Takođe, Mitrović je posle svog šuta počeo sa slavljem. U situacijama kada je mali ofsajd, a tim slavi gol, sudija obično treba da odloži nastavak meča pre nego što se uveri da su svi igrači spremni za nastavak, što Tirni nije uradio i Liverpul je to iskoristio", zaključio je Klatenburg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve