Nova vest
Fudbal

Petak, 09.11.2018.

17:00

"Kad sam prešao u PSŽ, Mino je rekao da je doveo Mona Lizu u Pariz"

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović kaže da je u Parizu bilo teško naći motivaciju za igranje pred malobrojnom publikom na Parku prinčeva.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty images

Fudbalski menadžer Mino Rajola uporedio je njegov dolazak u Pariz sa Mona Lizom, čuvenom slikom Leonarda da Vinčija.

Šveđanin je u razgovoru za L'Ekip istakao da je posle svega Parižanima pokazao da ima i emocije, da je otišao kao legenda, iako isprva nije ni hteo da dođe u PSŽ.

"Tačno je, nisam bio zainteresovan da odem u Pari Sen Žermen, jer jednostavno nisam hteo da menjam klubove, bio sam srećan u Milanu jer sam pronašao formu i sreću tamo. Nadao sam se da će PSŽ odbiti moje zahteve, to je istina. Naravno, nikad ne zatvarate vrata, pričate s ljudima i pričao sam s Leonardom", kazao je Ibrahimović u razgovoru za L'Ekip.

Posle loše epizode u Barseloni, samo mu je forma bila potrebna. On priča da njegovi zahtevi nisu bili previše veliki, ali je lista bila poduža.

"Problem je što su oni prihvatili sve posle 20 minuta! Ja sam čovek od reči i rekao sam im 'ako ste saglasni, onda mogu i ja da dođem kod vas'", priča Ibrakadabra, čiji je dolazak u prestonicu Francuske menadžer Mino Rajola opisao kao dovođenje Mona Lize u Pariz.

"Srećan sam bio na kraju što sam otišao u Pariz, jer su videli nešto što nije nisu mogli da vide. Mino je rekao da je doveo 'Mona Lizu' u Pariz. Imali su Mona Lizu, ali ne na zidu, na velikoj sceni, pod reflektorima", kaže Šveđanin.

U knjizi se takođe citira Rajola gde kaže da je Ibrahimović pogurao PSŽ deset godina unapred.

"Ne znam, to nije na meni da ja pričam o tome, ja sam došao sa svojim kvalitetima, doneo svoj talenat i harizmu. To je ono što radim. Efikasan sam i donosim rezultate. Da li sam bio previše dobar za Ligu 1? Možda ne predobar, ali sam pokazao nivo. Nikad niste preveliki za neku ligu jer se računa samo ono što ste sposobni da uradite i da li to radite. Došao sam kao kralj, otišao sam kao legenda, tačka", kaže Ibrahimović.

Francuzi su po njegovim rečima drugačiji i ne vide samo igrača nego i njegov karakter. On međutim, često nije video njihov, bar ne na tribinama.

"Igrao sam na San Siru pred 80.000 ljudi, a završio sam na stadionu gde se skupi 10.000 ljudi kao što mi je Leonardo pričao od prvog dana, nije bilo lako motivisati sebe. Ali sam uspevao. Navijači su 50 odsto fudbala i ako dođete sa 80.000 na na primer 4.000 drugačije je u smislu naleta adrenalina. Čak i kad ste profesionalac i ako ste srećni zbog te 4.000 ljudi.".

Zlatan se prisetio i odlaska iz Pariza.

"Nikad nisam bio dirnut kao tog momenta, suze su mi tekle, deca su mi bila u naručju i te noći sam pokazao Francuzima da Zlatan ima veliko srce. To je bilo dobro jer su uvek mislili da sam Supermen, a ja sam bio srećan što sam im pokazao da i Supermen ima srca. Bio sam ganut i zbog toga što smo stvorili sjajnu atmosferu za kratko vreme i osetio sam te posebne veze", rekao je Ibrahimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve