Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.11.2018.

18:12

Dule Savić: Istorijska pobeda Zvezde

Pobede nad engleskim klubovima nekako su u tradiciji porodice Savić. Otac Dušan pričao je o uspehu sina Vujadina i njegovih kolega iz tima Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

Dule Savić: Istorijska pobeda Zvezde
Foto: Starsport

Crveno-beli su pobedili Liverpul sa 2:0, a Dušan Savić se prisetio nekadašanjih velikih pobeda nad Ostrvljanima.

Pre gotovo 40 godina, Savić senior je protiv Vest Bromvič Albiona doneo Zvezdi plasman u četvrtfinale Kupa UEFA. Sada je njegov sin Vujadin učestvovao u pobedi srpskog šampiona protiv Liverpula.

"Istorijska pobeda Crvene zvezde. Pobediti Liverpul, prošlogodišnjeg finalistu i jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona ove sezone i to u najtežoj grupi, veliki je uspeh. Sa takvom razlikom u kvalitetu i finansijskim aspektima, smatram da smo ostvarili antologijski trijumf ne samo za klub već i za samo takmičenje. Presrećan sam, drago mi je jer je Vujadin kapiten i jedan od igrača koji je predvodio klub ka uspesima u Ligi Evrope, Superligi, a sada i u Ligi šampiona. Ponosan sam na njega i Crvenu zvezdu", izjavio je Dušan Savić za klupski sajt Crvene zvezde

Nekadašnji golgeter crveno-belih smatra da igra klubova iz Premijer lige prilično odgovara našim ekipama.

"Englezi nam odgovaraju, iako ova generacija Liverpula nije klasičan ostrvski predstavnik poput onih protiv kojih smo igrali Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, ja i drugi. U dodatnoj smo prednosti pošto niko od njih ne shvata dimenziju Marakane i šta znači sići pred 50, 60 hiljada gledalaca. Liverpul je napravio fatalnu grešku potcenivši nas. Verovatno su mislili da ekipa koja u Parizu izgubi 6:1 i u Liverpulu 4:0 nema šta da traži. E, pa kad se radi o Crvenoj zvezdi, stvari su malo drugačije. Naš klub ne bi bio šampion Evrope i sveta, niti bi imao tako bogatu istoriju kada bismo mi igrali onako kako drugi misle".

Na kraju, Savić je ponudio savet generacijama igrača koje dolaze, kako da ostvare svoje dečačke snove. Pored toga, očekuje nove uspehe izabranika trenera Vladana Milojevića.

"Potrebno je da budu profesionalci i da žive za fudbal. Samo ko živi za fudbal može od fudbala i da živi. Siguran sam da će i trener Vladan Milojević sa stručnim štabom igračima dati prave savete i smernice. Najvažnije je da ne polete, već da ostanu čvrsto na nogama. Ima još mnogo toga što može da se uradi, oni to znaju i verujem da će ceo klub učiniti sve što je u njegovoj moći da pružaju još više i još bolje. Napoli će se posle ove utakmice dobro zamisliti pred dolazak Zvezde, a ako Bog da, onda da i tamo izvučemo pozitivan rezultat, pa bi ovde protiv Pari Sen Žermena bio spektakl kakav odavno nije viđen, možda i nikada", zaključio je Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve