Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.11.2018.

21:47

"Pre ću da te tužim deset godina, nego da prihvatim sankcije UEFA"

Predsednik Mančester sitija Kaldun Al Mubarak imao je zanimljiv razgovor sa nekadašnjim generalnim sekretarom UEFA Đanijem Infantinom.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Michael Regan/Getty Images

Kako je otkriveno u nedavnom skandalu koji je pokrenuo "Football leaks" Al Mubarak je pripretio Infantinu u razogovoru dok je Đani vršio funkciju generalnog sekretara UEFA.

U poslednje vreme Mančester sitiji je na udaru javnosti zbog otkrivenih informacija da su često kršili ili bili blizu kršenja pravila Finansijskog fer-pleja.

Finansijski fer-plej je ustanovljen kako bi, pre svega, fudbalskim timovima bilo onemogućeno da neograničeno "pumpaju" novac u svoje kase bez da pre toga naprave određen profit, ali je umesto toga ismevan i često kritikovan.

"Pre bih te potrošio 30 miliona na 50 najboljih advokata na svetu i tužio se sa vama narednih deset godina nego što bih prihvatio sankcije UEFA", navodno je Al Mubarak tada rekao Infantinu.

U "Football leaks" saznanju otkriveno je mnogo malverzacija koje su vršili, pored ostalih, predsednici Pari Sen Žermena i "građana".

Šta će se desiti usled ovih uznemiravajućih otkrića videćemo – verovatno ništa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve