Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.11.2018.

21:29

Engleski novinar: Lični izbor igrača hoće li nositi cvet maka ili ne

O slučaju Nemanje Matića i njegovog odbijanja da nosi cvet maka na dresu, porazgovarali smo sa engleskim novinarom uoči utakmice Crvene zvezde i Liverpula.

Izvor: M.Ljubisavljević

Autor: M.Ljubisavljević

Engleski novinar: Lični izbor igrača hoće li nositi cvet maka ili ne
EPA-EFE/PETER POWELL

Novinar uglednog medija iz Londona, hteo je da ostane anoniman, ali nam je objasnio da ta Matićeva odluka ne bi trebalo da je problem.

Cvet je 98 godina simbolizovao stradanje Britanaca u Prvom svetskom ratu. Tradicija je nedavno proširena i predstavlja stradanje svih vojnika i posle 1918. godine, a Englezi su 1999. učestvovali i u bombardovanju Jugoslavije.

"Džejms Meklin, igrač Stouka takođe nije imao, iz ličnih razloga, ali je nekima to smetalo. Klub nije stao ni na čiju stranu, samo je naveo razlog – poštuje odluku igrača da ne nosi, ali i razloge koji bi uradili suprotno",
priča nam londonski novinar koji će u utorak pratiti meč Zvezde i Liverpula.

Kod našeg sagovornika na sakou primećujemo ovaj simbol, ali on smatra da je to individualni izbor. Napominje da će cvet na odeći nositi do nedelje, te da ga on već godinama nosi kada dođe vreme.

U Matićevom slučaju, Mančester junajted je takođe naveo da je reč o ličnim razlozima, a igrač se oglasio nešto kasnije rekavši da mu je zasmetalo to što ga sada cvet asocira na bombardovanje.

Ranije to nije bio slučaj jer je simbol imao drugačije značenje.

"Neko kao ja, ili mi o tome izveštavamo bez ikakvog zauzimanja stava ili mišljenja. Možda bismo nazreli mišljenja drugih ljudi, ali je to i dalje na pojedincu. Samo smo konstatovali recimo da igrač nije nosio jer je klub izdao saopštenje", dodaje engleski novinar.

Kada je reč o posledicama, po svemu sudeći, njih neće ni biti, bar ne u klubu. Novinar Jovan Sekulić smatra da će taj pritisak spolja biti veći.

"Ako iza njega stane Murinjo, neće se desiti ništa, ali ako se oni povuku i puste da neko drugi odlučuje pritisak će biti strahovit",
rekao je Sekulić za vesti Prve.

U međuvremenu, Matić pokušava da se spremi za naredni meč koji njegov Junajted igra na gostovanju protiv Juventusa u sredu u Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve