Nova vest
Fudbal

Subota, 03.11.2018.

20:25

Lakazet majstorijom doneo bod "Tobdžijama" u derbiju sa Liverpulom

Fudbaleri Arsenala odigrali su nerešeno sa Liverpulom 1:1 u meču 11. kola engleske Premijer lige.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Lakazet majstorijom doneo bod
Getty images

Arsenal je bio nešto bolji tim, igrao je dobro, ali dugo nije uspevao da pogodi mrežu gola na kom je stajao Alison. Svoje prilike je doduše imao i Virdžil Van Dajk pa su i igrači iz Londona imali sreće u više situacija.

Bilo da je reč o završnom pâsu, centaršutu, ofsajdu ili nečem četvrtom, napadi Arsenala su bili neefikasni.

Liverpul je to iskoristio u 61. minutu. Mane je po levoj strani prošao, centrirao, Leno se bacio i izbio loptu samo do noge Džejmsa Milnera koji je šutirao iz prve i pogodio gol za 1:0.

Van Dajk je pre toga u finišu prvog poluvremena pogodio stativu, a onda imao i jednu od prilika utakmice u 75. minutu kada je bio sam "kao duh" u kaznenom prostoru Arsenala posle kornera.

Šutirao je glavom po sredini što nije bilo dovoljno dobro, niti dovoljno jako da se savlada Leno. Napadi Arsenala su, kako se meč bližio kraju postajali sve konfuzniji, Emeri je iz igre izveo Obamejanga i Kolašinca u poslednjih 15 minuta i to se ispostavilo kao dobitno.

Ušao je sveži Velbek koji će uz Aleksandra Lakazeta doneti egal "Tobdžijama" koje poravnavaju rezultat u 82. minutu.

Ivobi je poslao dugu loptu u kazneni prostor, Lakazet je izbegao ofsajd zamku i primio je. Golman je istrčao da ga "odseče", Gomes je kasnio u blok, Alison se nije na vreme vratio na gol-liniju i Lakazet je to iskoristio. Šutirao je u dalji ugao i preciznim felšom pogodio malu mrežu.

Borba se posle toga rasplamsala i već u sledećem napadu je Liverpul umalo dao drugi gol. Đerdan Šaćiri, koji je nekoliko minuta ranije zamenio Roberta Firmina je odlično prošao po desnoj strani, pronašao je na ivici šestnaesterca samog Manea koji je šutirao iz sve snage tik iznad gola.

Beljerin je nakon toga probao precizno da pogodi rašlje gola Alisona levicom, ali je bio neprecizan. Zanimljiv meč završen je posle pet minuta nadoknade, a Liverpul sada ima 27 bodova i prvi je na tabeli, a Arsenal je četvrti sa 23 boda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve