Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.10.2018.

22:53

Tripije tragičar, Vembli kao njiva – Siti minimalcem protiv Totenhema

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Totenhem na gostovanju sa 1:0 u poslednjem meču desetog kola Premijer lige.

Izvor: LN

Autor: LN

Tripije tragičar, Vembli kao njiva – Siti minimalcem protiv Totenhema
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Meč između Sitija i Totenhema odigran je na pravoj "oranici", s obzirom da se na Vembliju dan ranije igrao NFL meč i teren je ostao "iskasapljen", što je značajno uticalo na kvalitet fudbala.

Uprkos problemima sa igralištem Siti je uspeo da dođe do prednosti veoma rano, u šestom minutu, kada su ofanzivni fudbaleri šampiona Engleske iskoristili grešku Kirana Tripijea

Tripije je katastrofalno reagovao i dopustio Sterlingu da povuče kontru, a on je ušao u šesnaesterac i onda sjajno proigrao Rijada Mahreza, koji nije imao težak zadatak da savlada Uga Lorisa.

Siti je nastavio da pritiska, ali je znake "života" davao i Totenhem. Spursi su napadali, imali su verovatno bolje prilike, ali nisu uspevali da ozbiljnije ugroze golmana Edersona.

Uslovi na terenu su bili teški, ali to nije sprečavalo obe ekipe da igraju ofanzivno. Ipak, Totenhem nije uspevao da dođe do izglednijih prilika, ali su najbolju stvorili krajem utakmice, posle nekoliko dobrih prilika koje nisu iskoristili "građani", a pre svega Aguero, Sterling i David Silva.

Lamela je u 81. minutu ostao sam u kaznenom prostoru Sitija, jer ga je odlično proigrao Dele Ali, međutim katastrofalno je šutirao i Ederson nije čak morao ni da reaguje.

Do kraja meča nije viđena veća opasnost po gol ni jednih ni drugih i svakako zadovoljniji sa Vemblija odlazi četa Pepa Gvardiole.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve