Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.10.2018.

21:45

Sergej i Lacio poraženi, Ikardijeva dva gola utišala Rim

Fudbaleri Intera slavili su u derbiju 10. kola Serije A pošto su kao gosti pobedili ekipu Lacija sa 3:0.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Sergej i Lacio poraženi, Ikardijeva dva gola utišala Rim
Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Bio je to okršaj koji je najavljivan i kao duel napadača, Ćire Imobilea s jedne i Maura Ikardija sa druge strane, konačno, Argentinac je bio taj koji se radovao, dok je Italijan bio malo zapažen.

Očekivalo se i da bi reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić mogao da zablista, ali na kraju, njegov tim je poražan, pa Inter sada ima 22 boda i na drugom je mestu tabele Serije A.

Milinković-Savić je odigrao svih 90 minuta, a najbolju priliku imao je u 48. minutu kada je sjajno izveo slobodan udarac, šutirao je snažno pod prečku, ali je golman nero-azura Samir Handanović sjajno intervenisao i sprečio siguran pogodak.

Inter je poveo u 28. minutu. Bila je to leoa akcija navalnog reda, prosto su se poigrali u kaznenom prostoru Lacija izmenom kratkih pasova, a na pravom mestu bio je Ikardi koji je spretno ubacio loptu u mrežu Rimljana.

Uoči odlaska na poluvreme, novi pogodak za goste. Na jednu odbijenu loptu posle centaršuta sa desne strane, natrčao je Marselo Brozović, preciznim udarcem sa dvadesetak metara smestio je loptu kraj desne stative u mrežu Strakoše za 0:2.

U nastavku, posle tog udarca Milinkovića-Savića, veliki priliku za Inter imao je u 65. minutu Mateo Politano, ali se propisno obrukao poslavši loptu visoko preko gola. Samo dva minuta kasnije, u prilici za Lacio bio je reprezentativac Crne Gore Adam Marušić, šutirao je pod prečku, ali je Handanović ponovo izvrsno reagovao.

Kazna za domaćina stigla je tri minuta kasnije. Miranda je sjajno proigrao Ikardija koji je veštom varkom izbacio iz igre Senada Lulića, potom prebacio loptu na levu nogu i rutinski je prosladio u mrežu. Kako je to učinio pogledajte OVDE.

Njemu je to bio šesti prvenstveni pogodak u sezoni, a bio je blizu i het-trika i sedmog gola u sezoni, međutim, priliku koja mu se ukazala u 77. minutu nije iskoristio, šutirao je za malo iznad prečke.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve