Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.10.2018.

16:30

Zvezda vratila dug Mačvi i rutinski slavila u Šapcu!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mačvu u Šapcu sa 2:0 u 13. kolu Superlige Srbije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezda vratila dug Mačvi i rutinski slavila u Šapcu!
StarSport

Golove za goste su postigli Milan Pavkov i Dušan Jovančić, a Zvezda je posle tvrdog prvog poluvremena, bila mnogo bolja u drugom i iz utakmice sa mnogo prekida na kraju izašla kao pobednik.

Crveno-beli su tako posle poraza u Ligi šampiona uspeli da se vrate na pobednički kolosek i vrate "dug" Mačvi zbog eliminacije Zvezde u Kupu prošle sezone.

Od starta u gostujućem sastavu nije bilo Marka Marina, Milana Rodića, ovog puta ni Branka Jovičića, ali se u sastav vratio Vujadin Savić.

U tvrdom prvom poluvremenu viđen je čak 21 faul i malo prilika. Prvu je u šestom minutu imala Mačva kada je Gavrić morao bolje da šutira posle odličnog prijema i duge lopte Vuletića u šestom minutu.

Zvezda je imala dobru šansu u 15. minutu kada su iskosa u petercu jedan uz drugog bili Lazarević i Pavkov. Defanzivac Mačve je promašio loptu koju je probao da ispuca, pa je Milan Pavkov uspeo da šutira i zamalo pogodi mrežu Puletića.

Tek u 35. minutu je viđeno prvo veće uzbuđenje pred golom domaćih. Gobeljić je šutirao sa distance, lopta se odbila do Bena koji daje gol, ali sudije procenjuju da je bio u ofsajdu.

Zbog lošeg ugla kamere teško je bilo reći da je igrač sa Komorskih Ostrva zaista bio u nedozvoljenoj poziciji ili nije. To nije mnogo naškodilo Zvezi koja tri minuta kasnije uspeva da povede. Veljko Simić je centrirao visoku loptu do druge stative.

Činilo se da gotovo iz mrtvog ugla Pavkov neće imati rešenje, ali je Zvezdin visoki špic uspeo glavom da prebaci Puletića i lepim pogotkom donese svom timu prednost.

Gosti su i nakon toga nastavili da napadaju, Gobeljiću je u solo prodoru ponestalo snage pa je Puletić uspeo da mu odbrani iz odlične pozicije, Simić je pokušao sa distance, a Mačva je otišla na poluvreme sa golom u mreži.

Zvezda je tu prednost pokušala da uveća i u prvih deset minuta napala agresivno. U 54. minutu Simić je probao iz velike gužve da provuče loptu do mreže, nije uspeo, ali je gol "visio" u vazduhu i koji minut kasnije kada je Jovančić šutirao sa 20 metara.

Puletić se istegao koliko je mogao i uspeo da skrene loptu u korner.

Već treću dobru šansu je do 60. minuta prokockao Krstičić posle centaršuta i manje konfuzije u kaznenom prostoru Šapčana. Samo minut kasnije, Jovančić povlači akciju sa levog boka, dodaje Benu i utrčava u kazneni prostor.

Ben mu je vraća, Jovančić izbija sam ispred golmana Mačve i efektno preko njega u trku podiže loptu i povećava prednost Zvezde na 2:0.

Od tog trenutka je bilo jasno da će Mačva teško moći da uradi nešto u ovom meču, tim pre što nije uspevala da organizuje akcije kao u prvom poluvremenu.

Zvezda je na drugoj strani kontrolisala igru, oborila je tempo meča i do 75. minuta je uglavnom Ebislio pokušavao sa distance da postigne treći gol Zvezde.

Tada ga je zamnio Srnić, a najbliži je pogotku kasnije bio Ben u 79. minutu kada je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Gavrić je nakon toga imao prvu dobru šansu za Mačvu, kada je u kontri šutirao nisko. Borjan mu je odbranio, a Zvezda je bez većih problema sačuvala prednost i pobedila.

Treba napomenuti da je Ristivojević do kraja dobio drugi žuti karton, pa je Mačva poslednja dva minuta odigrala sa desetoricom na terenu. Crveno-beli ostaju prvi na tabeli Superlige sa 37 bodova, a Mačva ostaje 12. sa 13 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve