Nova vest
Fudbal

Subota, 27.10.2018.

15:45

Zvižduci za Partizan u Humskoj, Napredak odoleo crno-belima

Fudbaleri Partizana opet su razočarali malobrojne navijače u Humskoj koji su uz zvižduke igračima počeli da traže i ostavku uprave.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvižduci za Partizan u Humskoj, Napredak odoleo crno-belima
Foto: StarSport

Crno-beli su igrali 1:1 (1:0) sa Napretkom, što im je drugi uzastopni, a četvrti remi u poslednjih pet mečeva Superlige.

Partizan je poveo na vreme golom Nemanje Nikolića u 12. minutu, kontrolisao u potpunosti igru u prvih sat vremena, da bi crno-bele u 62. minutu Aleksa Vukanović sjajnim golom petom kaznio za promašaje.

Nakon primljenog gola Partizan je izvršio veliki pritisak na gol Napretka, ali sa igračem manje zbog isključenja Armina Đerleka crno-beli nisu stvorili nijednu stopostotnu šansu pa se može reći da je Napredak zasluženo odneo bod iz Humske.

Partizan je remizirao peti put u prvenstvu, već treći put kod kuće nakon tek drugog primljenog gola u Humskoj. Tako će crno-beli i posle 13. kola ostati iza Radničkog, dok će lider Crvena zvezda imati šansu da poveća razliku na 11 bodova.

Partizan je u potpunosti kontrolisao igru u prvih 45 minuta, nisu crno-beli bili preterano opasni ispred gola, ali su iskoristili najbolju šansu koji su stvorili.

Crno-beli su od starta pritiskali rivala po levoj strani i to im je donelo rezultat u 12. minutu. Sjajno su kombinovali Gomeš i Janković, koji na kraju proigrava Nemanju Nikolića za 1:0.

U nastavku je Partizan umrtvio igru, natavivši da diktira ritam meča u Humskoj, te da preti Napretku iz polukontri. Najbolju nije iskoristio Rikardo, nakon akcije Nikolića i Jankovića, dok je minut pre kraja Boranijašević zamalo postigao autogol nakon lošeg centaršuta Jankovića.

Dobro su crno-beli otvorili i drugo poluvreme, sjajnu šansu je propustio u 48. minutu nakon dodavanja Jankovića, potom Zakarić ne uspeva da pogodi gol iskosa sa leve strane nakon kornera, a Valijente da stigne da skrene tu loptu u mrežu.

A onda se dogodio ključni trenutak meča. Partizan je imao kontranapad tri na dva, ali Janković je kasno proigrao Gomeša, koji opet suviše nonšalantno reaguje u kaznenom i prilika odlazi u nepovrat.

Već u sledećem napadu usledila je surova kazna, Samjuel je sa desne strane ubacio po zemlji loptu u kazneni prostor Partizana, a Aleksa Vukanović sjajnim udarcem petom prevario nemoćnog Stojkovića i poravnao na 1:1.

Desetak minuta kasnije Partizan je ostao i bez jednog igrača u polju, drugi žuti karton dobio je mladi Armin Đerlek, crno-beli su u finišu izvršili veliki pritisak na gol Napretka, ali nisu konkretno ugrozili Petrovića.

Partizan u sledećem kolu gostuje gradskom rivalu Čukaričkom, u sredu, dok Napredak dočekuje Mladost iz Lučana.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Meč ste mogli da pratite preko našeg LIVE BLOGA:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

299 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve