Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.10.2018.

18:30

Bajern teško slomio AEK, Valensiji samo bod u Bernu

Fudbaleri Bajerna savladali su AEK 2:0 u Atini, dok su Jang Bojs i Valensija remizirali 1:1 u Bernu, u prvim mečevima trećeg kola Lige šampiona.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Bajern teško slomio AEK, Valensiji samo bod u Bernu
Foto: Getty images

Bajern nije oduševio igrom na OAKA, ali je posle sat vremena mučenja postigao dva gola u roku od tri minuta i osvojio tri vredna boda u Grupi E.

S druge strane, Valensija je vodila u Bernu od 26. minuta, ali je uz dosta sreće osvojila bod protiv Jang Bojsa, koji su pogodili stativu dva minuta pre kraja.

Bavarci su kontrolisali ritam meča u Atini od starta, i preko motivisanog Serža Gnabrija opasno pretili AEK-u preko leve strane.

Međutim, njegovi prodori i ubacivanja u peterac nisu doneli rezultat, pa je vremenom AEK uspevao da uspostavi balans i zapreti iz kontranapada.

Atinjani preuzimaju kontrolu nakon desetak minuta igre u drugom poluvremenu, dva-tri puta opasno i prete Nojeru, a onda u jeku napada domaćin Bajern rešava meč.

Na krilima već pomenutog Gnabrija Bavarci postižu dva gola u roku od tri minuta i stižu do druge pobede u takmičenju. Prvo je Gnabri asistirao Haviju Martinesu za poluvolej iz peterca, a onda posle "štikle" omogućava Rafinji sa servira lagan zicer Levandovskom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Znatno veća borba viđena je u Bernu gde je Valensiji pripalo prvo, a Jang Bojsu drugo poluvreme, za podelu bodova koja ne znači mnogo nijednom timu.

Nakon agresivnog starta domaćina i nekoliko pretnji preko Miralema Sulejmanija, Valensija preuzima kontrolu u nastavku i to kruniše vođstvom u 26. minutu.

Soler je ukrao loptu neopreznom beku domaćeg tima, a onda sjajno proigrao Mišija Batšuaija koji rutinski trese mrežu Jang Bojsa.

U završnici prvog poluvremena sjajnu priliku da donese svom timu 2:0 propustio je mladi Feran Tores, umesto asistencije za usamljenog Solera, odlučio se za solo akciju i sve upropastio.

Na poluvremenu se sve promenilo, Jang Bojs preuzima kontrolu nad igrom, dok se Valensijina koncepcija postepeno raspada.

Ređale su se šanse JB, da bi nakon promašaja Fasnahta i Mbabua, u 55. minutu kapiten "Slepih miševa" poklonio vođstvo domaćinu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pareho bespotrebno uklizava u noge Sovu i obara ga u svom kaznenom, a iskusni Gijom Oro trese mrežu sa bele tačke.

Tri minuta pre kraja Fasnaht propušta sjajnu priliku za preokret, da bi nakon polučasovne uspavanke dva minuta pre kraja stativa spasila Valensiju poraza.

Sanogo Žunior je sjajno skočio posle kornera, savladao je Neta, ali pogađa okvir gola za podelu bodova.

Tok mečeva mogli ste da pratite u našem LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve