Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.10.2018.

10:00

Mrkela: Enfild, Liverpul, to nam je motiv, a ne pisanje Ekipa

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je da njegovi igrači moraju protiv Liverpula da uđu hrabro i sa više samopouzdanja nego protiv PSŽ.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Mrkela: Enfild, Liverpul, to nam je motiv, a ne pisanje Ekipa
Foto: Starsport

On je napomenuo da se u fudbalu dešavaju čuda, pa ne isključuje mogućnost podviga Zvezde, mada je svestan da je klub u grupi sa PSŽ, Liverpulom i Napolijem autsajder.

Težak poraz u Parizu 6:1 je ujedno i velika lekcija za fudbalere Vladana Milojevića.

"Svakako da taj poraz protiv PSŽ je jedan udarac i neka opomena. Verujem da igrači mogu mnogo bolje, pre svega otresitije da uđu u utakmicu. Oni su prošle godine pokazali da kada je malo ko očekivao da mogu da igraju protov jakih protivnika, tako da očekujem da protiv Liverpula odigraju mnogo bolje nego što su protiv Pari Sen Žermena", rekao je novinarima na aerodromu Mrkela.

Na pitanje odakle bi Zvezda mogla da zapreti golu Liverpula, Mrkela kaže da će to zavisti od visprenosti igrača i pravovremene reakcije.

"Teško je govoriti gde su šanse za gol, šanse se dešavaju, koriste se visprenošću igrača u nekom trenutku igrači moraju dobro da reaguju. Teško je govoriti šta će biti, da li će biti gol, neće biti gol, o tome na utakmici"
.

Marko Marin se za kratko vreme nametnuo kao glavni kreator igre i važan šraf u igri crveno-belih. Ovog puta izostaje i Rodić, ali Mrkela tvrdi - ima zamena.

"Povrede su sastavni deo fudbala i sa njima morate računati. Imamo mnogo dobrih igrača koji mogu da ih zamene svakao da su Rodić, reprezentativac, i Marin koji je u ovom kratkom periodu pokazao da je pojačanje, da su veliki nedostatak. Verujem u one igrače kojio će izaći sutra"
.

Nezaobilazna tema je bila i pisanje L'Ekipa o nameštanju na utakmici sa PSŽ i kako će ono uticati na ekipu Vladana Milojevića u sredu od 21 čas.

"Razgovarali smo, znamo da smo savršeno čisti u celoj priči i uopšte se nismo obazirali na to. Nema potrebe da to bude motiv više, Liga šampiona, izlazak na Enfild, igraš protiv Liverpula to su dovoljni motivi", kaže Mrkela.

Na pitanje da li je moguće da se ponovi podvig iz 20. veka kada je Zvezda pobedila Liverpul na Enfildu, Mrkela ističe da nada svakako postoji.

"Mi smo sportisti u vek verujemo u dobre rezultate, nada neka uvek postoji. Mi smo u ovoj grupi autsajderi svesi smo toga i po budžetu i po učešću na velikim takmičenjima poslednjih godina tako da sve što uradimo sigurno da će biti pozitivno".

Jedno od zanimljviih znamenja Liverpula je između ostalog i tunel stadiona Enfild roud iznad kog se nalazi veliki grb slavnog kluba. Hoće li on možda uplašiti igrače gostiju?

"Kada se igrači dobro pripreme mislim da ništa ne može a ih poremeti", jasan je sportski direktor Zvezde, koji na pitanje da li je možda "strašniji" tunel "Marakane", kratko odgovara, "to pitajte fudbalere Liverpula kada dođu u Beograd".

Fudbaleri Zvezde otputovali su u Liverpul u utorak ujutro jer će u sredu od 21 sat igrati protiv "redsa" u trećem kolu grupe C Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve