Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.10.2018.

18:40

Everton slavio, Milivojević nije iskoristio penal

Fudbaleri Evertona zabeležili su četvrtu pobedu u sezoni Premijer lige pošto su pred svojim navijačima savladali Kristal palasa sa 2:0.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Everton slavio, Milivojević nije iskoristio penal
Photo by Michael Regan/Getty Images

Izabranici trenera Marka Silve su do trijumfa stigli u poslednja tri minuta regularnog toka, pošto su gosti, tačnije Luka Milivojević propustili priliku da povedu iz jedanaesterca.

Srpski internacionalac imao je fenomenalnu priliku u 59. minutu. Napadač Kristal Palasa Vilfred Zaha je oboren u kaznenom prostoru posle neoprezog starta Šejmusa Kolmana i dosuđen je jedanaesterac.

Milivojević je kao po običaju pripšao lopti kao prvi izvođač penala u ekipi, ali ovog puta, golman Evertona Džordan Pikford odbranio je njegovo udarac i to tako što je Milivojeviž šutirao nisko po sredini gola, a lopta je nogu pogodila reprezentativca Engleske.

Everton je u prvom poluvremenu preko Gilfija Sigurdsona u 29. minutu imao veliku priliku, ali je golman Vejn Hensei bio siguran. S druge strane, golman Evertona Džordan Pikford u 36. minutu je sjajnom intervencijom sprečio Milivojevića da postigne gol iz slobodnog udarca.

Pobednik je rešen pred sam kraj. U 87. minutu Dominik Kalvert Luin je sjajno skočio i iz teške pozicije pogodio za vođstvo domaćina, koje je u psolednjem minutu potvrdio pogotkom turski internacionalac Čenk Tosun.

Posle devetog kola, Everton je na osmom mestu sa 15 bodova, dok je Kristal Palas ostao na sedam bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve