Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.10.2018.

13:00

Stojković odbranio penal, očajni Partizan samo do boda u Kuli!

Fudbaleri Spartaka i Partizana odigrali su nerešeno bez golova u meču 12. kola Superlige Srbije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Stojković odbranio penal, očajni Partizan samo do boda u Kuli!
StarSport

U generalno negledljivom prvom poluvremenu Partizan je bolje počeo, Spartak bolje završio prvih 45 minuta. Drugo poluvreme je Partizan odigrao bolje, ali je Spartak izborio bod.

Gosti su u Kuli počeli da napadaju uglavnom iz prekida, ali ni Janković ni Zakarić ni Pantić nisu uspevali da pronađu Rikarda u kaznenom prostoru Subotičana.

Prvu dobru priliku su crno-beli imali kada je centrirao Nemanja R. Miletić, a Rikardo uspeo da zahvati loptu glavom u 13. minutu.

Udarac nije bio dovoljno jak i Miloš Ostojić ga je lako odbranio. Spartak je u jednom od narednih napada uzvratio udarcem s distance i to je bilo sve vredno pomena u prvih pola sata igre.

Nespretan start Šćekića đonom na nogu rivala, primorao je sudiju Aleksandra Vasića da svira penal za Spartak u 31. minutu, ali je Vladimir Stojković sjajno "pročitao" Bojana Čečarića i sačuvao mrežu svoje ekipe.

Zakarić je u sledećem napadu šutirao preko gola Ostojića, ali je usledila inicijativa Spartaka koji je preko Denkovića bio solidan po levoj strani.

Igrači Spartaka su u 37. minutu, posle sudara Tekijaškog sa Stojkovićem unutar 16 metara, tražili i drugi penal, ali su ovog puta sudije procenile da jedanaesterca nije bilo.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Spartak je do kraja poluvremena pokušavao da napadne, Partizan se odbranio i na poluvreme otišao zadovoljniji sa 0:0.

Partizan je u drugom poluvremenu zaigrao agresivnije. Već od 46. minuta kada je Šćekića zamenio Zdjelar se videlo da će crno-beli krenuti ofanzivnije.

Ipak, prvu dobru priliku je imao Miletić kada je pokupio odbijenu loptu i šutirao jako prema Ostojiću koji je uspeo da odbrani.

Nakon toga je Partizan sve više pritiskao, a da bi u 61. minutu zicer promašio Rikardo. Dobio je idealnu oštru loptu na petercu i gađao visoko iz čiste situacije za gol.

U tom delu igre je Spartak "skupljao" žute kartone (Marčić, Ćalasan), a gosti udarce i ubacivanja prema golu.

Spartak se sve više povlačio ka svom golu, Partizan to nije koristio, pa izuzev nekoliko bezopasnih šuteva Zakarića, Jankovića i Pantića nije bilo prilika poput one Rikardove.

Jednu od boljih su imali Janković iz slobodnog udarca u 78. minutu, kada je šutirao visoko iznad prečke i opet Rikardo u 86. kada je promašio glavom.

Mladen Dunđerski je u finišu mogao čak i da potpuno dotuče Partizan ali nije dobro reagovao pred golom Stojkovića i ostalo je 0:0.

Partizan je sada sa 25 bodova ostao na četvrtom mestu Superlige, a Spartak je pretposlednji sa sa devet bodova na 15. mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

314 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d