Nova vest
Fudbal

Subota, 20.10.2018.

18:10

Jokanovićev Fulam u zoni ispadanja, Siti rutinski s Barnlijem

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Barnli u meču devetog kola engleske Premijer lige, dok je Fulam poražen ubedljivo sa 4:2 od Kardifa.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Jokanovićev Fulam u zoni ispadanja, Siti rutinski s Barnlijem
Getty images

Siti je od 17. minuta golom Serhija Aguera poveo sa 1:0, Bernardo Silva je u 54. povisio na 2:0 posle konfuzije u kaznenom prostoru Barnlija nakon pada Sanea, da bi potom Fernandinjo u 56. dao i treći gol za "Građane".

On je posle kornera natrčao iz drugog plana na odbijenu loptu i zakucao je sa 16 metara u mrežu. Pobedu ekipe Pepa Gvardiole samo su potvrdili Rijad Mahrez i Liroj Sane u poslednjih desetak minuta meča.

Posebno je lep pogodak Mahreza koji je sa 19, 20 metara precizno gađao u gornji desni ugao gola Barnlija.

Siti sada ima 23 boda na prvom mestu Premijer lige, a Barnli je 13. sa osam bodova.

Fulam je u zoni ispadanja posle teškog poraza od Kardifa. Da je ekipa Slaviše Jokanovića imala slabu odbranu bilo je poznato već posle nekoliko kola, ali ne toliko da primi četiri gola od tima kome je to bila prva pobeda u sezoni tek iz devetog pokušaja.

Fulam je poveo "bombom" Širlea iz 11. minuta, samo četiri minuta kasnije je izjednačio Marfi posle prodora po levom krilu, a Kardif je do 20. minuta već preokrenuo na 2:1.

Taj gol ide na dušu smušene odbrane Fulama koja se nije snašla posle prekida Kardifa i to je iskoristio Rid.

Sesenjon je do poluvremena izjednačio na 2:2 posle lepe asistencije Mitrovića, ali je u drugom poluvremenu Kardif još jednom bio bolji.

Prvo je Paterson u 65. naizgled traljavo šutirao, dovoljno da savlada golmana Fulama treći put, da bi konačan rezultat u 88. minutu postavio Haris.

Fulam je sa samo pet bodova deveti, a Kardif se popeo na 17. mesto, sa istim brojem bodova.

U ostalim mečevima, Totenhem je pobedio Vest Hem sa 1:0 golom Lamele, Votford je bio bolji od Vulvsa 2:0, Brajton od Njukasla sa 1:0, dok su Mančester junajted i Čelsi remizirali 2:2, kao i Bornmut i Sautempton 0:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve