Nova vest
Fudbal

Subota, 20.10.2018.

15:25

Murinjo hteo da se tuče – Junajted preokrenuo pa ostao bez pobede u 96!

Fudbaleri Čelsija i Mančester junajteda remizirali su 2:2 (1:0) posle dramatične završnice derbija devetog kola Premijer lige na Stamford Bridžu.

Izvor: AK

Autor: AK

Murinjo hteo da se tuče – Junajted preokrenuo pa ostao bez pobede u 96!
Foto: Getty images

Junajted je bio na korak od prve pobede na Bridžu od 2012, ali je Ros Barkli izjednačio rezultat u poslednjem, šestom minutu nadoknade vremena.

Čelsi je poveo golom Antonija Ridigera posle kornera u 21. minutu, da bi u drugom poluvremenu rezultat preokrenuo Antoni Marsijal sa dva pogotka.

Čelsi je u finišu krenuo na sve ili ništa, Junajted se dobro branio, da bi u bukvalno poslednjoj akciji domaćina, a nakon očajničkog centaršuta Aspilikuete na drugu stativu Luiz iz teške pozicije šutirao glavom i pogodio stativu.

Lopta se odbila do Ridigera čiji šut brani De Hea, ali se lopta opet odbija do igrača Čelsija, ovaj put do Barklija koji pogađa iz trećeg pokušaja za veliko slavlje domaćina.

Ovaj gol zasenio je incident pored terena jer je Murinjo isprovociran dobacivanjem nepoznatog člana Čelsijevog tima ili navijača pokušao da se obračuna s njim, ali su ga na vreme obuzdali.

Početak meča najavio je nastavak problema sa Portugalca, jer je Čelsi poveo u 21. minutu golom Ridigera posle kornera Vilijana.

Pogrešio je Pol Pogba koji je dozvolio nemačkom štoperu da mu pobegne i neometan sa 8-9 metara zakuca loptu u dalji ugao.

Međutim, Junajted potpuno preokreće situaciju u nastavku, a Marsijal donosi izjednačenje u 55. minutu nakon što se do njega odbila lopta nakon slabog šuta saigrača, a on sa desetak metara savladao Arisabalagu.

Čelsi je imao kontrolu u nastavku i dve dobre šanse, ali Luiz promašuje ceo gol iz slobodnog udarca, a De Hea brani šut Kantea.

Samo dva minuta kasnije Junajted je preokrenuo. Rašford je pronašao Marsijala u kaznenom prostoru, a on dijagonalom loptu poslao u donji desni ugao za 2:1.

Međutim, "Đavoli" nisu uspeli da odole Čelsiju do kraja pa su treći put u poslednja četiri kola ostali bez pobede. Tako Junajted ima tek 14 bodova iz devet utakmica, sedam manje od Čelsija koji je lider sa bodom ispred Mančester sitija i Liverpula, koji imaju meč manje.

Ceo meč za Junajted odigrao je srpski reprezentativac Nemanja Matić koji je zbog povrede propustio gostovanja "Orlova" u Podgorici (2:0) i Bukureštu (0:0) u Ligi nacija prošle sedmice.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve