Nova vest
Fudbal

Subota, 20.10.2018.

10:10

Murinjo se vraća na Bridž gde Junajted nije slavio od 2012.

Posle dvonedeljne pauze nastavljaju se nacionalni šampionati, a vikend pred nama obeležiće derbi devetog kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Murinjo se vraća na Bridž gde Junajted nije slavio od 2012.
Foto: Getty images

Već na startu kola u subotu od 13.30 na Stamford Bridžu igraju Čelsi i Mančester junajted.

U prvom planu je svakako povratak Žozea Murinja na stadion na kojem je zabeležio najveće uspehe u Engleskoj, ali na kojem nije slavio otkako ga je drugi put napustio.

Gledajući formu, Mančester Junajted nema šta da traži na Stamfordu, ali ipak, derbi je to... Kvota na tim Mauricija Sarija je 1,80, a na ekipu Žozea Murinja čak 4,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Čelsi - Mančester Junajted.

"Za mene je ovo samo još jedna utakmica u nizu. Da li ću kao ludak slaviti gol ili pobedu svog tima? Ne verujem. Uvek se trudim da kontrolišem sebe i poštujem stadion i navijače koji su godinama bili moji", reao je Murinjo.

Međutim, Portugalcu je očajnički potrebna pobeda u ovakvom meču kako bi pokrenuo iz letargije svoj tim i utišao sve glasnije kritičare.

Junajted je tek osmi na tabeli sa sedam bodova zaostatka upravo za Čelsijem koji deli prvu poziciju sa Mančester sitjiem i Liverpulom.

Preokret protiv Njukasla uoči pomenute pauze zbog Lige nacija je umnogome popravio atmosferu u timu, a posebno bitno za murinja su timski duh i borbenost koje je video od svojih igrača u završnici.

Jedan od tih igrača je Aleksis Sačess koji je strastveno proslavio svoj prvi gol u sezoni, koja nije dobro počela za njega.

S druge strane, u timu Čelsija za sada sve dobro funkcioniše, iako Maurisio Sari ima dosta problema sa golgeterima. Alvaro Morata je postigao tek tri, a Olivije Žiru nijedan gol.

Što se tiče tradicije, Čelsi nije izgubio od Junajteda na Bridžu od 2012, a prošle sezone je slavio 1:0 i u FA Kupu i u Premijer ligi.

U subotu šansu da se suprotstavi bivšem klubu neće imati srpski reprezenativac Nemanja Matić koji je povređen.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve