Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.10.2018.

13:00

Nikolić: Rezultati Spartaka ne smeju da nas zavaraju

Fudbaleri Partizana u nedelju gostuju Spartaku (13h) u Kuli, u 12. kolu Superlige Srbije, a u centru pažnje će posebno biti Nemanja Nikolić.

Izvor: B92

Autor:B92

Nikolić: Rezultati Spartaka ne smeju da nas zavaraju
Foto: FK Partizan

"Idemo u goste ekipi iz koje sam došao u Partizan i koja mi je dala jednu lepu odskočnu dasku u karijeri na čemu sam im zahvalan. Spartak je omogućio ne samo meni, već i drugim igračima da rastu i napreduju, pa se samim tim se i njihovim odlaskom u druge klubove tim mnogo izmenio od onog koji sam poznavao. Nisam ispratio sve njihove mečeve, ali rezultati koji ih sada prate ne smeju da nas zavaraju i opuste, jer mislim da je ekipa Spartaka trenutno pala posle težeg kalendara usled kvalifikacija za Ligu Evrope".

Šta krasi ekipu Spartaka i na šta treba obratiti posebnu pažnju?

"Imaju dobar timski duh i umeju da budu neugodan protivnik bilo kome.Stil igre ne verujem da se preterano promenio dolaskom novog šefa Predraga Rogana, a to je odličan kontranapad. Pažnju treba obratiti i na njihovog napadača Čečarića, koji ima odličan udarac i nogom i glavom".

U Partizan si stigao kao najbolji strelac Spartaka sa 13 golova u sezoni. Koliko je teško održati takav nivo igre prelaskom u šampionski klub s obzirom na konstantan pritisak i drugi nivo igre?

"U Partizan sam stigao kao najbolji strelac Spartaka i upravo taj timski duh i energija su nam svima pomogli da napravimo odličan rezultat koji je ujedno izbacio nekoliko individualaca. Sada je ovo Partizan i naravno da je sve dosta teže, jer se u ovakvom klubu traži kontinuitet, kako igara tako i učinka na terenu, a to su golovi i asistencije".

U septembru si računajući golove i asistencije imao najbolji učinak na terenu. Ako daš gol u nedelju da li ćeš ga proslaviti?

"Verovatno ste i sami primetili da nemam običaj da proslavljam golove nešto specijalno, ali sigurno da se ne bih radovao iz poštovanja prema bivšem klubu. Ali svakako želim da postignem gol, jer je to u opisu moje pozicije na terenu".

Imaš lepe uspomene iz Subotice?

"Prelepe, ne stignem da odem, ali imam dosta prijatelja koje sam stekao i van terena i ovom prilikom poručujem da ih nisam zaboravio. Pozdrav za sve njih, vidimo se uskoro!"

Nikolić u petak puni 26 godina.

"Sebi lično želim, pre svega zdravlje, da bih mogao da dam još bolji učinak na terenu, a profesionalno, da sledeći rođendan dočekam sa trofejom u ruci, zbog čega sam i došao u Partizan. To je moja rođendanska želja, koja ujedno važi i za ceo tim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve