Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.10.2018.

17:00

Vembli neće biti prodat – vlasnik Fulama zbog razdora povukao ponudu

Engleski nacionalni stadion Vembli neće biti prodat jer je vlasnik Fulama i NFL tima Džeksonvil Džeguarsa Šahid Kan povukao ponudu.

Izvor: AK

Autor: AK

Vembli neće biti prodat – vlasnik Fulama zbog razdora povukao ponudu
Foto: Getty images

Kan je pre godinu dana predložio direktoru FS Engleske (FA) Martinu Glednu da kupi čuveni stadion za 680 miliona evra.

Taj predlog je predočen Upravnom odboruz FA u aprilu, a čelnici engleskog fudbala su u sredu trebalo da odluče da li će prihvatiti ponudu.

Englezi su ozbiljno razmatrali ponudu koju je činila i mogućnost da reprezentacija "Tri lava" nastavi da igra na Vembliju (kao i utakmice finala FA Kupa, ligaškog plej-ofa, finala engleske ragbi lige), međutim, Kan je u međuvremenu odustao od namere da postane vlasnik najpoznatijeg engleskog stadiona.

Kan je verovao da bi njegova kupovina Vemblija pomogla razvoju engleskog fudbala, pre svega infrastrukture, ali to nije dobro primljeno u engleskoj javnosti, štaviše, njegov predlog je napravio razdor među čelnicima FA zbog čega je odustao od svoje namere.

FA je izgradio novi Vembli kapaciteta 90.000 mesta na mestu starog 2007, izgradnja je koštala 860 miliona evra, a kredit koji je uzet za izgradnju će isplaćivati do 2024.

Kan je planirao da kupi Vembli kako bi imao lakši put ka osnivanju prvog NFL tima van SAD. Utakmica američkog fudbala se i ove sezone igraju upravo na Vembliju, ali će se narednih godina preseliti na novi stadion Totenhema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve