Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.10.2018.

14:21

Milan za pet godina u minusu pola milijarde evra

Italijanski fudbalski velikan Milan u prošloj sezoni poslovao je čak 126 miliona evra u minusu, objavio je taj klub.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Milan za pet godina u minusu pola milijarde evra
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Poslednji finansijski izveštaj "rosonera" pokazao je minus od 53 miliona evra u odnosu na godinu ranije, a koliko je sedmostruki šampion Evrope u padu najbolje govori da mu je gubitak u poslednjih pet godina čak 460 miliona (730 miliona u poslednjih 14 godina).

Od dolaska novih vlasnika pre šest meseci, američkog konzorcijuma Eliot umesto Kineza Lija Jonghonga, smanjeni su gubici na 22,3 miliona evra. Li, koji je bio u klubu dve godine kada je došao umesto Silvija Berluskonija, uzimao je kredite od čak 22,3 odsto kamate i ulagao u velike transfere, koji se nisu pokazali.

Amerikanci su zato angažovali Ivana Gazidisa iz Arsenala za novog direktora, a u klubu su postavljene i klupske legende Paolo Maldini i Leonardo. Poredeći se sa gradskim rivalom Milan je pravio izuzetno loše poteze, ako se pogleda da je Inter u minusu za prošlu sezonu samo 18 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve