Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.10.2018.

13:42

Real oštro protiv igranja utakmica LaLige na tlu Amerike

Real Madrid je poslao dopis na adresu Fudbalske federacije Španije u kojem se oštro protivi mogućnosti da se pojedini mečevi igraju u SAD.

Izvor: B92

Autor:B92

Real oštro protiv igranja utakmica LaLige na tlu Amerike
Photo by Epsilon/Getty Images

Pismo koje je prvi put pročitano na radiju Kadena Ser, potpisao je generalni menadžer kraljevskog kluba Hoze Anhel Sančes Parianes.

U pismu se ističe kako je Real oštro protiv mogućnosti da se pojedine utakmice igraju u Americi, poput duela između Đirone i Barselone koji je planiran da se odigra u Majamiju.

Stav Reala je da bi tako nešto ugrozilo integritet i korektnost takmičenja. Takođe, Madriđani su poručili kako ni u jednom trenutku klub nije informisan od strane čelnika LaLige o planovima da se utakmice igraju sa druge strane Atlantika.

Madriđani na tlu SAD imaju četiri navijačka kluba, ali i pored toga što bi takvi mečevi išli njima u korist, ističu kako su za svoju odluku dobili podršku pristalica iz Amerike, koji takođe smatraju da prvenstvene utakmice ne bi trebalo da se igraju van Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve