Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.10.2018.

13:12

Venger: Vraćam se na posao početkom januara

Bivši menadžer Arsenala Arsen Venger najavio je povratak na posao, mada još ne zna da li će to biti na klupskom ili reprezentativnom nivou.

Izvor: ZK

Autor: ZK

Venger: Vraćam se na posao početkom januara
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Francuz, koji je proletos završio misiju na "Emirejtsu", otkrio je u intervjuu za "Bild" da je dobio brojne ponude, ali da nije prelomio koju će prihvatiti.

"Izgleda da se vraćam. Verujem da ću početi već početkom januara. Još ne znam gde ću raditi. Odmorio sam se i spreman sam za posao", rekao je Venger koji je odbacio mogućnost da preuzme kormilo Bajerna, rekavši da bi klub trebalo da pruži podršku Niku Kovaču.

Iako je dugo radio u klubovima, Venger nije siguran da novi posao neće biti u vezi neke od reprezentacija.

"Ima ponuda da postanem selektor neke od zemalja, to bi moglo da ima veze i sa Japanom. Zahvaljujući 22 godine koliko sam proveo u Arsenalu, imam iskustvo na različitim nivoima. Ponude stižu iz svih krajeva sveta", otkrio je Venger.

On je rekao kako se fudbal iz dana u dan menja i da su igrači sada ti koji privlače više pažnje nego klubovi.

"Pre 20 godina igrači su igrali za klubove. Sada, klubovi su ti koji udovoljavaju igračima. Nekada, igrač se osećao krivim ako odigra loše. Sada klubovi osećaju krivicu i pitaju igrače šta bi mogli više da učine za njih", dodao je francuski stručnjak.

U eri društvenih mreža, koje imaju veliki uticaj na život uopšte, ni fudbal nije ostao pošteđen nevolja koje vrebaju odatle.

"Za pet godina može nam se dogoditi da navijači preko društvenih mreža glasaju ko će biti zamenjen tokom utakmice. U poluvremenu bi bilo glasanje oko izmena, budite sigurni da će se to desiti", zaključio je bivši strateg Arsenala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve