Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.10.2018.

18:16

Biti ili ne biti za "Pancere" – Nemci se "vade" protiv šampiona sveta

Fudbaleri Nemačke gostuju od 20:45 časova reprezentaciji Francuske, u derbiju trećeg kola Grupe 1 Lige A UEFA Lige nacija.

Izvor: J.P.

Autor: J.P.

Biti ili ne biti za
Foto: Getty images

Posle dva odigrana susreta Nemačka se nalazi na poslednjem mestu sa samo jednim osvojenim bodom.

Debakl od Holandije u prošlom kolu (0:3) primorao je izabranike Joakiama Leva da "vade kestenje" protiv aktuelnog svetskog prvaka i prvoplasirane ekipe u grupi, reprezentacije Francuske.

Kriza Nemaca je počela nekoliko utakmica pre ovogodišnjeg Mundijala i od tada ne uspevaju da se vrate na nivo kakav se očekuje od prvaka sveta iz 2014.

Aktuelni na prethodnog svetskog šampiona u Parizu, a Milorad Mažić na centru. Francuzi su veliki favoriti, pošto u Nemačkoj nešto debelo ne štima, a kvota na keca je 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Francuska - Nemačka.

Međutim, uprkos velikom pritisku zbog imperativa pobede u Parizu, može se reći da u ovaj duel ulaze i pomalo rasterećeni, pošto se retko kad u fudbalskoj istoriji dešavalo da su toliki autsajderi protiv Francuza.

"Ova utakmica je odlučujuća za Nemačku ali i nama je veoma bitna", izjavio je selektor Francuza Didije Dešan.

"Panceri" će biti oslabljeni u odbrani ne igranjem štopera Džeroma Boatenga, dok će na drugoj strani domaćin verovatno izaći u najjačoj postavi.

Francuska i dalje drži sudbinu u svojim rukama i pobedom bi se odvojila na vrhu tabele, dok bi Nemačka u slučaju novog poraza jednom nogom bila u nižem rangu Lige nacija.

Derbi takmičenja na programu je od 20.45 na stadionu u Sen Deniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve