Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.10.2018.

11:32

Lev: Francuzi, pazite se "ranjenih" Nemaca

Francuska u Parizu od 20.45 časova dočekuje Nemačku u derbi meču Grupe 1 u A Lige nacija. Prvi meč u Minhenu završen je bez pobednika.

Izvor: B92

Autor:B92

Lev: Francuzi, pazite se
Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Bio je to susret bivših i sadašnjih svetskih šampiona i to nedugo posle Mundijala u Rusiji. Posle dva meča u Ligi nacija Francuzi imaju četiri, a Nemci svega jedan bod.

Otuda, jasno je da se pobeda nameće kao impertiv za Leva i njegove izabranike, ukoliko žele da takmičenje u Grupi 1 završe na prvoj poziciji. Ipak, problem za "pancere" je slaba forma, a navijače naročito boli poraz od Holandije od 3:0 koji je pokazao sve slabosti u timu Joakima Leva.

Selektor Nemačke je priznao da se njegov tim "raspao" protiv Holanđana, ali upozorava Francuze da je ranjeni lav najopasniji.

"Naučili smo nekoliko lekcija iz tog poraza od Holandije. Želimo da se iskupimo za sve promašaje u poslednje vreme. Naravno da je taj poraz bio veoma bolan za sve nas u stručnom timu, igrače, navijače. Istovremen, nije iznenađujući. Posle Mundijala smo započeli proces i znali smo da će na tom novom putu biti i ovakvih poraza", izjavio je Joakim Lev.

Posle poraza od Holanšana, nemačka štampa se svom silinom obrušila na selektora.

"Normalno je da vas neko kritikuje, ali ja umem da se nosim sa time. Razgovarao sam sa predsednikom Saveza, jasno je kao dan da moramo da se držimo zajedno. Kritike koje dolaze spolja me ne dotiču. Važno je da motivišem igrače za meč sa Francuzima. Meni je lako da zaboravim na kritike i da se koncentrišem na utakmicu. Dolazimo da osvojimo tri boda", rekao je selektor Nemačke.

Francuze je uoči ovog duela uzdrmala izjava Lorana Košelnog kako je "bio zaboravljen" od strane selektor za Mundijal u Rusiji. Defanzivac Arsenala se i zvanično povukao iz reprezentacije, a selektor Didije Dešan je bio prilično iznenađen optužbama iskusnog igrača.

"Iznenađen sam, baš kao i svi u stručnom štabu. Svi smo mu u određenim momentima slali poruke podrške. Lično sam ga zvao pošto se povredio, pričao sa njim o svemu, čak i o izboru hirurga. Pozvao sam ga da nam se pridruži na pripremama, da bude sa nama", potvrdio je Dešan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve