Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.10.2018.

13:27

Muke pred "El Klasiko", Barselona ostala i bez Vermalena

Trener Barselone Ernesto Valverde dobio je novu glavobolju uoči velikog derbija sa Realom. Zbog povrede neće moći da računa na Tomasa Vermalena.

Izvor: Z. K.

Autor: Z. K.

Muke pred
Photo by Aitor Alcalde/Getty Images

Kako je od ranije poznato da zbog povrede ne može da računa na Samjuela Umtitija, postavlja se pitanje ko će predvoditi odbranu "blaugrane" na meču 28. oktobra na "Kamp Nou".

Barselona pre toga mora da odigra kod kuće i meč devetog kola Primere protiv Sevilje, a kako je iskusni Đerar Pike u lošoj formi, Valverde i nema previše opcija za zadnju liniju.

Kada je reč konkretno o Vermalenu on je povredio butni mišić i prema prvim procenama očekuje se da će pauzirati šest nedelja.

"Testovi koje smo obavili pokazali su da je prvotimac Tomas Vermalen zadobio povredu femoralnog bicepsa desne noge. Očekuje se da će biti va terena do šest nedelja", potvrdila je saopštenjem na tviteru medicinska ekipa prvaka Španije.

Posle povrede Vermalena, trener Ernesto Valverde ima samo dve opcije na raspolaganju, Đerara Pikea i Klemona Langlea, koji se još nije najbolje uklopio u odbranu katalonskog tima. U slučaju da se i neko od njih povredi, morao bi da posegne za igračima iz rezervnog sastava ili iz omladinske škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve