Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.10.2018.

17:00

Skener B92: Rodića stigao umor, Radonjić kasno dodavao, Tadić tragičar

Fudbaleri Srbije vraćaju se neporaženi iz Bukurešta, ali nema sumnje u to da su mogli i morali mnogo više protiv Rumunije (0:0).

Izvor: AK

Autor: AK

Skener B92: Rodića stigao umor, Radonjić kasno dodavao, Tadić tragičar
Foto: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

"Orlovi" su propustili priliku da stave tačku na borbu za prvo mesto jer nisu iskoristili brojčanu prednost na terenu tokom većeg dela meča.

Još jedna nova startna postava Krstajića je delovala prilično dobro i organizovano, Milenković je opet kontrolisao odbranu, Maksimović se nametnuo u sredini, a Gaćinović sjajno pratio Tadića, koji je na kraju ispao tragičar.

Radonjić je mogao da se proslavi da je samo malo brže delio lopte, Sergej nije uspeo da uspostavi kontrolu, dok Mitrović nije imao dovoljno sreće da opet zatrese mrežu.

Srbija (4-2-3-1): Rajković 6,5 – Rodić (Miletić 6,5) 6,5, Veljković 6,5, Milenković 7, Rukavina 6,5 – Lukić 6,5, Maksimović 7 – Radonjić 6,5, Gaćinović (Milinković-Savić 6,5) 7, Tadić 7 – Mitrović 7

Rajković: Sjajna intervencija u prvom poluvremenu posle slobodnog udarca Rumuna. Siguran, smiren i u trenucima kada su ga štoperi stavljali u nezgodne situacije, osim samo jednom kada je istrčao u drugom delu van kaznenog, ali na to je bio prisiljen. U drugom poluvremenu nije imao mnogo posla.

Rodić: Iako mu je ovo već 17. meč ove sezone i umor je lako vidljiv, Rodić je opet maksimalno dobro odradio svoj deo posla i u odbrani i u napadu. Ostao je bez snage sredinom drugog dela, kada je zamenjen.

Veljković: Znatno sigurniji nego pre tri dana u Podgorici, dobro se sporazumevao sa Milenkovićem i Rajkovićem, nije ostavljao mnogo slobodnog prostora Rumunima.

Milenković: Još jednom je potvrdio da će biti stub odbrane reprezentacije u godinama koje dolaze, izuzetno pouzdan i siguran, dominanran i na zemlji i u vazduhu. Posebno se pokazao u trenucima kada su Rumuni vršili visok pritisak, kada je samouverenim dodavanjima pokretao napade Srbije.

Rukavina: Nije bio mnogo aktivan u napadu, s obzirom da je Srbija uglavnom pokušavala kroz sredinu ili preko leve strane, u odbrani besprekoran.

Lukić: Nije se najbolje snašao u prvih 20-ak minuta kada je naš vezni red bio pod velikim pritiskom Rumuna, nije imao kontrolu nad loptom, u nastavku je nakon isključenja jednog rivala bio na poterbnom nivou.

Maksimović: Znatno agresivniji i konkretniji nego u Podgorici, posebno u napadu, kontrolisao je solidno sredinu terena, ali se posebno istakao sjajnom intervencijom u 56. minutu kada je izblokirao šut rivala ka nebranjenom srpskom golu.

Radonjić: Malo se "zaleteo" na startu meča i preterivao sa nepotrebnim potezima, ali je vremenom uspostavio perfektnu saradnju sa Tadićem i bio jedan od pokretača opasnih napada Srbije. Nažalost, kasnio je u dodavanjima u 2-3 najbolje akcije u prvom poluvremenu što je možda i koštalo naš tim vođstva. U nastavku je malo nestao sa "radara".

Gaćinović: Odličan nastup, bio je prisutan na svim delovima terena, vrlo agresivan u napadu, sjajno se ubacivao iz drugog plana, ali nažalost promašio je zicer za vođstvo. U drugom delu nije bio toliko opasan, pa je zamenjen sredinom perioda.

Tadić: Mnogo mirniji nego u Podgorici, kapiten je opet bio pokretačka snaga u napadu, stalno je imao dobro rešenje za odbranu rivala, bio učesnik skoro svih akcija koje su mogle da donesu gol. Međutim, na kraju je bio tragičar zbog očajno izvedenog penala. Možda je trebalo kao pre tri dana da ga prepusti Mitroviću. Ulaskom Sergeja u igru otišao je na desno krilo gde više nije bio toliko kreativan, ali je centaršutevima pritiskao odbranu Rumuna.

Mitrović: Kao i u prethodnim mečevima Mitrović je obavljao ogroman posao dobrim pozicioniranjem i otvaranjem prostora za saigrače, Rumuni su morali da ga prete u stopu što je i donosilo priliku Gaćinoviću i Radonjiću da se razigraju na krilnim pozicijama. Da je holandski sudija u nekim trenucima imao uravnoteženiji kriterijum, omogućio bi i nekoliko slobodnih udaraca u opasnoj zoni. Nažalost, u Bukureštu nije imao dovoljno sreće da opet zatrese mrežu. A imao je tri dobre šanse.

Milinković-Savić (od 64'): Njegovim ulaskom smo dobili na snazi i visini u sredini, ali izgubili nešto na agilnosti. Nije uspeo se nametne kao Tadić, nekoliko puta je imao dobre ideje, ali ih nije sproveo.

Miletić (od 77'): Solidan debi beka Partizana, zatvorio je desnu stranu u odbrani, u napadu je bio dobra podrška Tadiću, ali nedovoljno dugo je bio na terenu za neki konkretniji učinak.

Krstajić: Opet je počeo utakmicu sa novom postavom, 13. različitom u 13. meču u svom mandatu. Taktički je dobio "bitku" sa kolegom s druge strane, Srbija je kontrolisala ritam meča, dominirala nakon isključenja jednog rivala, ali Krstajić nije uspeo da u nastavku pronađe adekvatno rešenje za bunker Rumuna. Možda je trebalo malo hrabrije da krene napred i pokuša i sa Prijovićem uz Mitrovića, bar u poslednjih 15-ak minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve