Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.10.2018.

08:00

"Orlovi", sad se pokažite

Fudbaleri Srbije gostuju u nedelju od 15 časova po našem vremenu selekciji Rumunije u Bukureštu.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: FSS

Ovo je možda i ključni meč u borbi za prvo mesto u Grupi 4 Lige C UEFA Lige nacija. Tri kola pre kraja grupne faze, "Orlovi" su lider grupe sa dva boda ispred Rumunije.

Ukoliko pobedi, tim Mladena Krstajića će biti na korak od osvajanja grupe jer je u poslednja dva kola domaćin Crnoj Gori i Litvaniji.

Međutim, jasno je da "Orlove" čeka do sada najveći izazov u takmičenju, izazov koji će nam i konačno pokazati pravi karakter i kvalitet ovog podmlađenog tima.

Ako je Srbija pobedom u Podgorici (2:0) pokazala da ima svetlu budućnost, Rumunija će biti konačni ispit zrelosti generacije čiju kičmu čine momci koji su kao omladinci postali prvaci sveta 2015.

Selektor Krstajić je dan uoči meč opet bio tajanstven kada je u pitanju tim koji će izvesti na teren od prvog minuta, ali je najavio da bi možda konačno posle 12 različitih postava mogao konačno da izvede jednu koja je zajedno počela prethodni meč.

"To se tako namestilo, možda sutra ponovim isti tim. Meni nema bitnijih i manje bitnih igrača, svi su mi važni. Zato rotiram i zato ću i u budućnosti rotirati", rekao je Krstajić.

U nedelju na Nacionalnoj areni neće biti mnogo nepoznanica, dva tima su igrala pre mesec dana u Beogradu kada je Rumunija dva puta stizala vođstvo Srbije za konačnih 2:2.

Ali, dok će prednost Rumuna biti domaći teren i više od 35.000 navijača, adut Srbije je pritisak.

Iako je meč izuzetno važan i za "Orlove", za domaćina je ključan, jer porazom ostaje na minimalnim šansama da se domogne prve pozicije, koja predstavlja "prečicu" ka EURO 2020, što je konačni cilj ove selekcije.

"Želimo pobedu ali ne želim da vršim pritisak na igrače. Imamo mnogo mladih fudbalera koji nisu navikli da igraju pod pritiskom. Nemamo igrače koji mogu individualno da reše meč, ali ja se uzdam u snagu tima. Oni će pokušati da nas izazovu da napadnemo, ali moramo biti oprezni jer su odlični u kontranapadima", rekao je selektor Rumunije Kozmin Kontra.

Srbija ima dobro iskustvo sa gostovanja u Rumunije, u poslednjem su "Orlovi" pod vođstvo Radomira Antića slavili 3:2 u Konstanci u kvalifikacijama za Mundijal 2010. Tada je u startnoj postavi Rumuna igrao upravo današnji selektor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve