PSŽ o optužbama: Iznenađeni smo i revoltirani

Fudbalski klub Pari Sen Žermen oglasio se o pisanju renomiranog portala L'Ekip da je meč njihove ekipe i Crvene zvezde bio namešten.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Opširnije o slučaju nameštanja: L'Ekip: Čelnik Zvezde pokušao da uplati 5M€ na debakl crveno-belih

Opširnije o saopštenu FKCZ: Zvezda: Odbacujemo umešanost u nečasne radnje, velika šteta ugledu CZ

Ugledni L'Ekip objavio je da je jedan od visokih funckionera Zvezde pokušao da uplati 5.000.000 evra na ubedljivu pobedu Parižana.

PSŽ je savladao šampiona Srbije sa 6:1, a tačno pet golova razlike u korist Parižana bilo je potrebno da prođe tiket neimenovanog čelnika Zvezde.

Kako je francuski portal naveo, predsednik Parižana Naser Al-Kelafi se sa pomenutim neimenovanim funkcionerom crveno-belih sastao pred meč, ali policija te zemlje nije uspela da dođe do inkriminisajućih informacija.

Iz šampiona Francuske oštro demantuju pisanje L'Ekipa.

"Veoma smo iznenađeni i revoltirani iznošenjem ovakvih informacija. Ni u jednom trenutku niko od naših funckionera nije razgovarao sa nekim iz Zvezde, a da to nije bilo striktno o organizaciji meča, kao i posetama i ostalim standardnim protokolima pred mečeve Lige šampiona. Ističemo da PSŽ podržava fundamentalne sportske principe, integritet takmičenja i nikada nije vršio radnje koje bi sve to dovele u pitanje", navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu