Zvezda: Odbacujemo umešanost u nečasne radnje, velika šteta ugledu CZ

Iz fudbalskog kluba Crvena zvezda oštro su osudili pisanja francuskog portala L'Ekip o umešanosti u nameštanju utakmice između crveno-belih i PSŽ-a.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Opširnije o slučaju nameštanja: L'Ekip: Čelnik Zvezde pokušao da uplati 5M€ na debakl crveno-belih

L'Ekip je naveo izvore da je UEFA, zajedno sa francuskoj policijom, pokrenula istragu u pokušaju uplate jednog Zvezdinog funkcionera na ubedljivu pobedu Francuza.

FK Crvena zvezda odbacuje pisanje L'Ekipa i navodi da taj tekst može naneti veliku štetu ugledu i renomenu šampiona Srbije.

"FK Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista L’Ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Pari Sen Žermen – Crvena zvezda, i umešanosti bilo koga iz FK Crvena zvezda u eventualne nečasne radnje. Navodi iz tog teksta mogu naneti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda insistira i kod UEFA i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine", navodi se u saopštenju FK Crvena zvezda.

Iz Zvezde ističu da je prosto nemoguće da ovaj slučaj ostane nerazjašnjen.

"Današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi su toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen. FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u sto kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje", zaključuje se.

Crvena zvezda deklasirana je od šampiona Francuske sa 6:1 u drugom kolu Lige šampiona.

strana 1 od 2 idi na stranu