Nova vest
Fudbal

Petak, 12.10.2018.

17:13

L'Ekip: Čelnik Zvezde pokušao da uplati 5M€ na debakl crveno-belih

UEFA je obavestila francuske vlasti o neregularnim radnjama na meču između PSŽ-a i Crvene zvezde, a razlog je pokušaj klađenja jednog od Zvezdinih čelnika.

Izvor: LN

Autor: LN

L'Ekip: Čelnik Zvezde pokušao da uplati 5M€ na debakl crveno-belih
Foto: Starsport

PSŽ je deklasirao Zvezdu na "Parku prinčeva" u drugom kolu Lige šampiona sa 6:1, a pre meča mnogi su očekivali baš ovakav ishod.

Ugledni francuski portal "L'Ekip" tvrdi da je neko od funkcionera Crvene zvezde pred meč pokušao da uplati čak 5.000.000 evra na pobedu Parižana od barem pet golova razlike protiv srpskog prvaka, a da je UEFA to saznala i obavestila nadležne u Francuskoj.

Kako navodi L'Ekip, doušnik koji je obavestio predsednika UEFA Aleksandera Čeferina je veoma pouzdan, a neimenovani "visoki čelnik" iz redova crveno-belih je planirao da profitira sa ogromnom uplatom preko više kladioničarskih izvora.

Zarada ovog funkcionera bila bi više desetina miliona evra, a dobitak je on navodno trebalo da preuzme u jednom pariskom lokalu posle meča. Ipak, policija nije stigla na to mesto na vreme, tako da nije poznato da li je do primopredaje došlo.

Francuzi pišu i da je taj funkcioner pokušao da izvrši pritisak da trener Vladan Milojević "promeša" najbolji sastav, kako bi osigurao svoj dobitak. Podsećamo, od prvotimaca u Beogradu pret put u Pariz ostao je Ričmond Boaći, dok su se u startnih jedanaest od onih koji nisu apsolutno "zakucani" u prvoj postavi našli samo Goran Čaušić i Veljko Simić.

Kako dodatno navodi francuski portal neimenovani zvaničnik crveno-belih se sastao sa predsednikom PSŽ-a Naserom Al-Kelafijem, ali da francuska policija na tom sastanku nije saznala ništa što bi direktno okrivilo nijednog od čelnika.

"To nije tačno, to je nemoguće", preneo je L'Ekip reči počasnog predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića.

Istraga je, ipak, zvanično otvorena, a istražni organi tužilaštva u Parizu će joj posvetiti maksimalnu pažnju.

Pre same utakmice, nadležni organi su pažljivo pratili sve opklade uplaćene na meč Pari Sen Žermena i Crvene zvezde, ali uFrancuskoj ipak nisu primetili nekakve čudne kladioničarske šablone.

Iz UEFA su se oglasili rekavši da ne komentarišu aktivne istrage, kao što je ova, dok se one ne završe.

Ipak, konkretnih dokaza nema, a i sam L'Ekip ističe "da u ovoj fazi istrage nema konkretnih dokaza, već samo osnovana sumnja".

Meč svakako nije namešten u smislu konačnog ishoda, jer bi PSŽ svakako pobedio Zvezdu, a jedino se dovodi u pitanje razlika kojom je to učinjeno.

"Sve su mogućnosti otvorene. I da je meč namešten, ali i da je neko maliciozno pokušao da naškodi ugledu Crvene zvezde”, zaključio je u svom tekstu renomirani francuski portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

381 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve