Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.10.2018.

20:15

Luis Enrike: Liga nacija je savršeno takmičenje

Selektor fudbalera Španije Luis Enrike rekao je da je Liga nacija "savršeno takmičenje".

Izvor: B92

Autor:B92

Luis Enrike: Liga nacija je savršeno takmičenje
Getty images

Španija je ostvarila prve dve pobede na početku takmičenja u Ligi nacija, a u ponedeljak će u Sevilji igrati protiv Engleske.

"Liga nacija je za mene veoma atraktivno takmičenje, savršeno takmičenje. Pomaže mi da vidim moje igrače koji se takmičenje protiv ekipa koje su na našem nivou. Takođe, postoji mogućnost i da osvojiš titulu", rekao je Enrike, preneli su britanski mediji.

UEFA je organizovala Ligu nacija kao zamenu za prijateljske utakmice, koje nisu u potpunosti ukinute, a ljubitelj tog takmičenja nije trener Jirgen Klop, koji je rekao da je to "najbesmislenije takmičenje na svetu". Reprezentacije su podeljene po ligama, od A do D, u zavisnosti od koeficijenata.

Enrike bi mogao da promeni sastav i da na klupi ostavi kapitena Serhija Ramosa, Serhija Busketsa i Davida de Heu.

"Prednost će imati oni koji iskoriste prilike i dobro rade na treninzima. Imali smo nekoliko treninga, stav ekipe o svemu što je okružuje je važan, a vrednost utakmice je ogromna. Nijednu utakmicu ne treba 'baciti', to je poruka igračima", naveo je španski selektor.

Španija će u četvrtak odigrati prijateljsku utakmicu sa Velsom, a meč će propustiti napadač Real Madrida Garet Bejl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d