Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.10.2018.

18:00

Srbiji "bratski derbi" sa Crnom Gorom – Mitrović utišao Podgoricu!

Fudbaleri Srbije savladali su na gostovanju selekciju Crne Gore sa 2:0 u "bratskom derbiju" koji je obeležio treće kolo Lige nacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbiji
Starsportphoto

"Orlovi" su savladali "Sokolove" u prvoj takmičarskoj fudbalskoj utakmici od razdvajanja dve zemlje 2006. godine zahvaljujući dvostrukom strelcu Aleksandru Mitroviću.

Mitrović je pogađao u 18. i 81. minutu i doneo Srbiji drugi trijumf u grupi 4 lige C Lige nacija, posle koje naš tim zauzima prvo mesto sa 7 bodova.

Iza su ostali Rumuni sa 5 posle dramatične pobede u Litvaniji rezultatom 2:1. Bod manje imaju Crnogorci, tri više od Litvanaca.

Utakmica na "Stadionu pod Goricom" počela je u odličnom raspoloženju, skandirano je obema himnama, a prvih petnaestak minuta proteklo je u maltene prijateljskom fudbalu. Međutim, tada su "Orlovi" odigrali najbolju akciju.

Kombinovali su Saša Lukić i Dušan Tadić, on je idealno proigrao Milana Rodića na levoj strani koji se ubacio iza protivničke odbrane. Saigrač iz Crvene zvezde Filip Stojković ga je oborio i sudija Đanluka Roki je opravdano pokazao na belu tačku.

Odgovornost je, za razliku od prethodnih mečeva kada je šutirao Tadić, preuzeo Aleksandar Mitrović i poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu za vođstvo Srbije.

Tada su domaći igrači bili potpuno šokirani i nisu uspeli da se povežu, pa je nakon pola sata igre na semaforu lako moglo da stoji 0:2, ali je Tadić bio neprecizan. Nakon centaršuta Živkovića sa desne strane i reakcije golmana, lopta je pala na nogu plejmejkeru Ajaksa koji je slabo šutirao sa nekih sedam-osam metara.

To je bilo i poslednje uzbuđenje u prestonici Crne Gore i ekipa Mladena Krstajića je zasluženo otišla na pauzu sa prednošću.

Već na startu nastavka selektor "Sokolova" Ljubiša Tumbaković je umesto tragičara Stojkovića ubacio napadača Partizana Marka Jankovića koji je uneo svežinu, ali osim sporadičnih napada, nije bilo šanse za protivničku ekipu.

U 55. minutu Srbija je mogla do drugog gola, pošto je Tadić nekarakteristično nonšalantno reagovao i umesto da šutira u situaciji 1 na 1, više je gledao kako da izbegne duel sa golmanom.

Od tog trenutka krenula je ofanziva domaćeg sastava, golman Marko Dmitrović je u dva navrata osujetio Stevana Jovetića, dok Crnogorci nisu uspevali da kreiraju neke velike prilike.

Branko Jovičić je debitovao za nacionalni tim, da bi u 78. minutu Ljubiša Tumbaković zaradio isključenje jer je negodovao kod italijanskog sudije, a vezista Crvene zvezde je nekoliko trenutaka kasnije započeo akciju koja je dovela do drugog gola Srbije.

Odložio je desno do Živkovića, vezista Benfike je u kaznenom prostoru tražio još jednog rezervistu Sergeja Milinković-Savića, on je sjajno propustio do usamljenog Mitrovića kojem nije bilo teško da opet zatrese mrežu.

Centarfor Fulama je tako postigao deveti gol ove sezone, ukupno 21. za nacionalni tim i obezbedio "Orlovima" prvo mesto u grupi.

Srbiju posle ovog susreta očekuje gostovanje Rumuniji za tri dana.

Live blog utakmice Crna Gora – Srbija možete pogledati i OVDE.

Tok meča:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

526 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d