Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.10.2018.

13:30

"Pobediće Crna Gora, ali voleo bih da smo pod istim grbom"

Ne forsiraju samo fudbaleri dve selekcije priču o bratstvu između Srbije i Crne Gore, to uoči duela ističu i Podgoričani.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: B92/AK

U četvrtak uveče na Stadionu pod Goricom "Orlovi" gostuju "Sokolovima" u prvom međusobnom susretu dve selekcije.

"Za Crnu Goru. Pobedićemo!", kaže jedan Podgoričanima, dok drugi uz istu navijači strast dodaje, "Voleo bih da smo pod istim grbom".

Atmosfera u gradu popodnevnim časovima ne ukazuje da od 20.45 počinje istorijski meč. Nema nijednog navijača sa nacionalnim obeležjima, dok su ulice oko Gradskog stadiona puste. Jedva je primetno i prisustvo policije.

Lokalni mediji su naravno posvetili dosta pažnje samoj utakmici, podjednak broj strana u štampi posvećen je domaći i srpski fudbaleri, ali retko koju medij to ističe na naslovnoj strani.

"Crna Gora je spremna", udarna je vest na sportskim stranama "Vijesti" koji dodaju da utakmica uprkos takmičarskom ima i prijateljski karakter.

"Na pobedu!", strastvena je poruka, logično, "Pobjede", dok "Dan" najavljuje "Početak velikog rivalstva".

U međuvremenu, fudbaleri su izolovani u svom hotelu u centru grada, policija je prisutna ali u minimalnom broju.

Ulaz u hotel "opsedaju" samo najmlađi navijači koji se nadaju autogramima srpskih fudbalskih zvezda, a čekanje im se isplatilo kada je Filip Kostić izašao da se slika s njima.

"Srbije", uzvikivao je u tom trenutku jedan prolaznik, ali je brzo dobio rivala koji je uz podignute ruke i tri prsta dobacivao "Crna Gora".

Inače, duel Crne Gore i Srbije imao je predigra u vidu duela novinara iz dve zemlje. Domaćin je bio više nego ubedljiv – 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve