Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.10.2018.

11:00

Bišćan: Nije lako naslediti Keka

Novi trener fudbalera Rijeke Igor Bišćan rekao je da je veliki izazov na tom mestu naslediti Matjaža Keka i dodao da se nada da će mu biti dostojna zamena.

Izvor: PT

Autor: PT

Bišćan: Nije lako naslediti Keka
Foto: Getty Images

"Nije lako skočiti u Kekove cipele. Rekorder dugovečnosti, trofejni trener. Bilo ko da dodje nakon njega biće posmatran kroz tu prizmu. Ali, verujem da ja mogu biti taj koji će ga dostojno zameniti", rekao je Bišćan na predstavljanju, prenosi Hina.

Kek je je rečki klub napustio nakon pet i po godina, posle prošlonedeljnog poraza od Gorice.

Bivši trener Olimpije i Rudeša je s Rijekom potpisao ugovor na četiri godine.

Novinare je zanimalo kako se tako naglo predomislio s obzirom da je imao potpisan predugovor sa kiparskim Anortozisom.

"U ovom trenutku Rijeka mi je veći izazov od Anortozisa s kojim sam imao predugovor koji sam mogao raskinuti. Takodje, porodična situacija mi je takva da mi više odgovara da radim u Rijeci. Doveden sam u situaciju da im se izvinim", rakao je Bišćan.

Navodno je kiparski klub podigao tužbu zbog raskidanja predugovora.

"Ne znam ništa o tužbi koju je Anortozis navodno pokrenuo protiv mene jer sam otišao iz kluba nakon potpisanog predugovora. Verujem da do toga neće doći jer sam s predsednikom tog kluba imao korektan razgovor i objasnio sam mu razloge zbog kojih sam odustao od angažmana", rekao je on.

Bišćan se osvrnuo na ekipu i na krizu u kojoj se klub trenutno nalazi.

"Ekipu ću tek upoznati, danas vodim prvi trening. Kvalitet imamo, a na meni je da iz toga izvučem najbolje... Što se tiče sistema igre, Rijeka ima sličan sistem kakav sam imao u prošla dva kluba, ali to je proces koji je živ i treba uzimati puno stvari u obzir. Volim vredne ljude, vredne igrače, poštene i borce koji su spremni podneti žrtvu za ekipu", rekao je on.

Novinari su ga upitali i šta misli o tome da ga navijači Rijeke ne žele za trenera zbog neprimerenog gesta od pre 20 godina.

"Ponoviću izvinjenje, bilo je to davno, ne sećam se tačno tog gesta. Izvinjavam se još jednom, pripisao bih to godinama, bio sam mlad, nezreo i nepromišljeno sam reagovao. Ako se još neko oseća uvredjenim zbog toga, izvinjavam se. Na meni je da svojim radom i ponašanjem dokažem i pokažem da sam kao osoba i kao trener dovoljno dobar", rekao je Bišćan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d