Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.10.2018.

11:00

Milinković-Savić vredi kao cela Crna Gora

Duel Srbije i Crne Gore u Podgorici je veliki regionalni derbi, ali na papiru "Orlovi" su mnogo vredniji od "Sokolova".

Izvor: B92

Autor:B92

Milinković-Savić vredi kao cela Crna Gora
Foto: FSS

Prema proceni specijalizovanog portala "Transfermarkt", tržišta vrednost fudbalera Srbije je oko 282 miliona evra, a Crne Gore tri puta manja – 93.

Poređenja radi, sam Sergej Milinković-Savić, koga "Transfermarkt" trenutno vrednuje najviše od svih srpskih igrača košta skoro kao ceo crnogorski tim – 90 miliona evra.

Njegova vrednost može lako biti i veća, bar sudeći po rečima predsednika Lacija Klaudija Lotita koji je nedavno izjavio da je letos "odbio ono što nijedan drugi italijanski klub ne bi", a spekuliše se da je to čak 130 miliona evra.

S druge strane, u timu Crne Gore na terenu neće biti najvrednijeg "Sokola" na fudbalskom tržištu Stefana Savića koji se procenjuje na oko 40 miliona.

Identično se vrednuje i jedan od ključnih igrača na koje Srbija ne može da računa na ovom meču, Nemanja Matić, a za njima slede Aleksandar Mitrović i Andrija Živković sa po 18 miliona, Dušan Tadić i Nikola Milenković sa po 15, te još jedan odsutni Adem Ljajić sa 13.

U crnogorskom sastavu najskuplji igrač posle Savića je kapiten Stevan Jovetić čija je tržišna vrednost trenutno 14 miliona evra.

"Dvocifren" je još samo Adam Marušić iz Lacija sa deset, a ispod su Nikola Vukčević sa 7,5, Zvezdin Filip Stojković sa 2,5, te Marko Vešović sa 2 miliona evra.

Interesantno je poređenje vrednosti po pozicija, a tu Crna Gora ima prednost na samo jednoj. Bilo da zaigraju Marušić ili Stojković na desnom beku, oni su ispred Antonija Rukavine.

"Zahvaljujući" povredama Ekipe su izjednačene na poziciji zadnjih veznih (Maksimović/Lukić – Vukčević/Šćekić), dok sve ostale "pripadaju" Srbiji – golmani (Dmitrović – Petković), štoperi (Milenković/Veljković – Simić/Tomašević), levi bek (Rodić – Vešović), ofanzivni vezni (Milinković-Savić/Tadić – Jovetić/Janković), napadači (Mitrović – Bećiraj).

Duel Crne Gore i Srbije u trećem kolu Grupe 4 Lige C Lige nacija na programu je od 20.45 na Stadionu pod Goricom u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve