Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.10.2018.

17:05

Krstajić kapitensku traku poverio Dušanu Tadiću

Selektor fudbalera Srbije morao je da promeni kapitena za mečeve Lige nacija, a odlučio se za Dušana Tadića.

Izvor: LN

Autor: LN

Krstajić kapitensku traku poverio Dušanu Tadiću
Foto: Starsport

Dosadašnji kapiten Aleksandar Kolarov nije u mogućnosti da bude u sastavu Srbije za mečeve sa Crnom Gorom i Rumunijom, pa će njegov posao preuzeti fudbaler Ajaksa, potvrđeno je za B92.

Kolarov će propustiti oba meča LN, a umesto njega na spisak selektora pozvan je Nemanja R. Miletić.

U reprezentaciji se neće naći ni vezista Crvene zvezde Nenad Krstičić, koji će morati da propusti ovaj "prozor" Lige nacija zbog povrede.

"Nebitno ko je kapiten, svakako osećam veliku obavezu. Među starijim i iskusnijim igračima san i mislim da je nebitno ko ima traku oko ruke, uvek osećam veliku odgovornost. Uvek osećaš veću dozu odgovornosti i želiš da sve protekne kako treba, tako da nije toliko bitna stvar, bitno je da Srbija pobeđuje", rekao je Tadić na konferenciji pred okupljanje reprezentativaca.

Tadić je dugogodišnji reprezentativac Srbije za koju je nastupio 57 puta i postigao 14 golova. Učestvovao je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde su "Orlovi" takmičenje završili u grupnoj fazi, i bio je jedan od najboljih naših igrača na prvenstvu.

Tadić je letos napustio Ostrvo i iz Sautemptona prešao u Ajaks, vrativši se u holandsku ligu za deset miliona funti.

Podsećamo, pre Kolarova i Tadića ovu funkciju u Srbiji obavljao je Branislav Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve