Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.10.2018.

17:10

Mahrez se izblamirao iz penala – "nula" Liverpula i Sitija!

Fudbaleri Liverpula i Mančester sitija na Enfildu su odigrali bez golova u poslednjem meču osmog kola Premijer lige.

Izvor: LN

Autor: LN

Mahrez se izblamirao iz penala –
Photo by Laurence Griffiths/Getty Image

Meč je počeo u veoma brzom ritmu, koji je nedugo zatim opao i nije stvoreno puno prilika.

Obe ekipe su na ovaj derbi došle bez poraza u Premijer ligi, a tako je i ostalo posle meča.

Liverpulov presing po celom terenu viđen je još jedanput, ali je bekovski tandem Sitija Voker-Mendi bio dosta defanzivan i nije otvarao prostor za Klopove krilne napadače.

Nije viđeno puno prilika u prvom poluvremenu, praktično nijedna velika, a Lovren je mogao da bude tragičar jer je njegov start nad Serhijom Aguerom okarakterisan kao nedovoljan za penal od strane sudije Martina Etkinsona.

Na poluvreme se otišlo bez golova, ali i bez pravih šansi.

Početak drugog dela igre bio je slika prvog. Liverpul je izašao motivisaniji, pokušao sa presingom, ali kao u prvom ostao bez učinka.

Ritam je i dalje bio spor, nije bilo puno rizika ni sa jedne ni sa druge strane, ali je Siti polako, ali sigurno, preuzimao inicijativu.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Oba menadžera su sredinom druge deonice meča uvela svoje "džokere" – za "Građane" je ušao Gabrijel Žezus umesto Aguera, dok je Danijel Staridž zamenio Roberta Firmina na drugoj strani.

Ipak, to nije pomoglo da se stvore neke veće prilike, sve do 86. minuta kada je Virdžil van Dajk oborio Liroja Sanea u svom kaznenom prostoru, a Etkinson, uz malo kolebanja, dosudio jedanaesterac.

Loptu je na belu tačku stavio alžirski reprezentativac Rijad Mahrez, međutim nije bio dovoljno skoncentrisan i penal je izveo katastrofalno, daleko iznad gola.

Nakon penala nije ostalo puno vremena, a praktično se nije desilo ništa vredno pomena i oba tima su izgledala zadovoljna bodom, možda malo više ekipa Pepa Gvardiole, s obzirom da izvukla remi na veoma neugodnom gostovanju.

Siti i Liverpul sada dele prvo mesto sa Čelsijem i imaju učinak od po šest pobeda i dva remija posle osam odigranih kola Premijer lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve