Nova vest
Fudbal

Subota, 06.10.2018.

14:30

"Mama je rekla: Bez brige, znaš jezike, radićeš na recepciji hotela"

Srpski trener Slaviša Jokanovć podelio je jednu zanimljivu anegdotu sa svojom majkom Radmilom.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty images

Menadžer Fulama je za britanske medije pred meč sa Arsenalom govorio o mnogim stvarima iz života i fudbala.

Između ostalog, otkrio je da se njegova majka uvek brinula zbog njegovog posla, kako dok je bio igrač, tako i sada kada je trener.

"Moja mama je uvek zabrinuta oko mog posla. U redu, ako se sve završi, kaže ona, nemoj da brineš. Pre mnogo godina kada sam bio igrač, a mi nismo mogli da dobijemo meč ona mi je tada rekla: "Nemoj da brineš, govoriš mnogo jezika, možeš da radiš na recepciji u nekom hotelu", rekao je Jokanović koji je napomenuo da nikada ne paniči.

Čak ni kada njegov tim ne uspeva da sačuva gol u Premijer ligi ili kada je sa pet bodova na 17. mestu engleske elite. Za moderan fudbal kaže da je veliki izazov i kako se trudi da bude pozitivan.

"Nosim odgovornost, ali ne plačem nad svojom situacijom. Moram da shvatim da imam 12 novih igrača i da oni moraju da uče dok se bore za bodove".

Očekivao je bolje rezultate, a kao svoj zadatak vidi pokušaj da stvori skup igrača koji će jedni druge činiti boljim.

Za njega postoje dve vrste trenera "oni koji su dobili otkaz i oni koji će ga dobiti. Ništa od toga nije tragedija", smatra Jokanović koji je otkrio i od kog menadžera dobija veliku podršku.

"Žoze Murinjo iz ličnih razloga, ali kada igramo protiv njih, uradiću sve da pobedim. To je izazov. Poštujem čoveka koji je osvojio sve. Ukratko, on je fantastična osoba i želim mu sve najbolje. Kada su svi ljudi protiv njega, ja sam na njegovoj strani", ističe Jokanović koji objašnjava da se oblikovao u Španiji i da gaji moderan fudbal.

Taj fudbal njegova majka Radmila ne razume, komplikovana joj je Premijer liga, ali joj sin obećava da će "naći rešenje i da ne brine".

Naredni protivnik Fulama je ekipa Arsenala koju sa klupe predvodi Unaj Emeri. Jokanović kaže da je u Španiji poznatiji od svog rivala sa klupe, ali da prati Emerija desetak godina unazad i siguran je da će biti dobar na klupi "Tobdžija".

Fulam i Arsenal igraju u nedelju od 13 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve