Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.09.2018.

10:01

Iliev o "fantomskom golu", Stojkoviću, hajci na Partizan… VIDEO

Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, gostujući u jutarnjem programu televizije PRVA osvrnuo se na "večiti derbi" odigran u nedelju.

Izvor: B92

Autor:B92

Iliev o
Starsportphoto

Partizan i Zvezda su u 158. "večitom derbiju" odigrali nerešeno 1:1 u Humskoj, u utakmici u kojoj je gost do izjednačenja došao sumnjivim golom Ričmonda Boaćija.

Taj pogodak podigao je mnogo prašine jer nije potpuno jasno da li je lopta prešla liniju, a Iliev je naveo da nije samo to problem u ovom trenutku.

"Glavni utisak je odlična igra Partizana. Ne bih se saglasio sa mišljenjem da je naš uspeh manji, uvek je zasluženo kada se neki uspeh ostvari. Mi smo dva puta igrali Ligu šampiona, prolazili velike ekipe, ali medijski je sada napravljena slika da je Zvezda toliko superiornija od Partizana da ova utakmica nije morala ni da se igra", rekao je Iliev u "Jutru sa Jovanom i Srđanom".

On je potom prokomentarisao situaciju iz 73. minuta, kada je sudija Danilo Grujić na asistenciju kolege od iza gola odlučio da prizna pogodak "crveno-belih".

"Svi ćemo diskutovati, meni kao čoveku iz Partizana nije gol. Dovoljno je da malo kači liniju i gol je neregularan. Da li je ona ušla preko zamišljene linije? Nikada to nećemo moći da saznamo. Mi smo jedini predlagali VAR, insistirali da se uvede nešto što bi u ovom slučaju moglo da pomogne. Tužno je što će se posle ovog meča pričati o incidentu, a ne o sjajnoj igri Partizana".

Neposredno po završetku susreta golman Partiazan Vladimir Stojković rekao je da se stidi što je Srbin i da će se odreći pasoša, što je podiglo mnogo prašine.

"Stojković je najbolji golman u Srbiji. U afektu se svašta kaže i on je uveren da nije bio gol. Svi mi pravimo greške, a on je shvatio da je preterao. Izneo je to što je izneo i šta da se radi. Ja sam ponosan što je naš igrač jer je najbolji srpski golman u poslednjih 20 godina".

Za kraj, Iliev je kritikovao većinu srpskih medija zbog, kako kaže, konstantnog nipodaštavanja uspeha Partizana.

"Postoji, neću reći organizovana hajka prema svima u klubu – upravi, igračima, trenerima, ali postoji… To utiče na sve nas i na dešavanja u Partizanu. Mnogo je bilo uspeha Partizana poslednjih godina. U prethodne dve, od četiri nacionalna trofeja, mi smo osvojili tri i nije fer da se tako piše o "crno-belima". Na primer, posle ispadanja od Bešiktaša, kluba sa budžetom od 120 miliona evra koji ima velike zvezde u svom timu, pisano je da mnogi ovi igrači nisu za Partizan. Da nemaju kvalitet za naš klub i ne zaslužuju dres. Svi nam spore uspehe iz prethodnih sezona i većina medija nipodaštavajuće izveštava o nama. To nije pravedno", zaključio je Iliev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve